Skip to: 35 days Pelgrimage Santiago | Rokus Loopik

Socialrun website

Fietsen voor een wereld die werkt voor iedereen

Vorig jaar was ik erg onder de indruk van Ilja Leonard Pfeiffer in het VPRO-programma Zomergasten. Bijna aan het einde van de boeiende avond rolden onderstaande woorden uit zijn mond. Daarom maak ik deze tocht. Voor het Goede Doel. Voor de Socialrun.

Inleiding

‘Misschien is het verstandig, als er zoiets in je opkomt, om eerst dat idee eens een tijdje te laten rijpen voordat je het wereldkundig maakt’, zei mijn vrouw tegen mij.
Er kwam even geen weerwoord in mij op. Zij heeft er een goede kijk op. Op hoe ik in elkaar zit.

Evengoed. Het lopen van een marathon is er nooit van gekomen, terwijl dat een diep gekoesterde wens was. Die droom kwam op een te late leeftijd opzetten. Toen wilden mijn knieën al niet meer meedoen. Nu, op mijn 63ste levensjaar heb ik de meeste dromen die ik had verwezenlijkt. Ik knijp mijzelf elke ochtend in mijn arm, overziend wat er van mij en mijn geliefden geworden is. We are the fortunate ones. Met ons gaat het altijd goed, ook als het slecht gaat.

Mijn werkzame bestaan heb ik vooral in het teken van het helpen van anderen laten staan. En daar ga ik ook niet meer mee stoppen trouwens. Vandaar die nieuwe droom, dat statement, dat krankzinnige plan om naar Santiago de Compostela te fietsen.

In 35 dagen ruim 2300 km fietsen

Op een elektrische fiets, dat dan weer wel. Want mijn knieën moeten nog een tijdje mee.

Heel blij, met de Socialrun als mijn hoofdsponsor. Omdat die organisatie synoniem is aan het aangaan van uitdagingen en de inclusie van iedereen. Werken aan een Wereld die werkt voor iedereen.
Onderweg maak ik stops bij bijzondere mensen, bijzondere projecten en instellingen. Daar doe ik verslag van via on- en offline beeld en geluid.

Jerry Allon gaat een serie Podcasts maken over wat ik allemaal ga meemaken tijdens deze tocht. Last but not least, schrijf ik er ook nog eens een boek over. Dat wordt dan weer uitgegeven door de Socialrun.

Op mijn profiel is de route van de Socialrun 2021 weergegeven, 555 kilometer. Dat betekent dat ik in die 35 dagen 4,5 keer die afstand ga overbruggen. Als ik dat traject 3 keer heb afgelegd en die kilometers worden gesponsord, zo leerde ik vandaag van Nienke, dan kleurt die rode lijn GOUD.

Dat is mijn eerste doel!

Ik hoop elke week ongeveer 500km te kunnen fietsen. Ik hoop ook dat elke kilometer van die 2300 kilometers door sponsoren ondersteund gaat worden. Want het geld, dat gaat naar het goede doel. Omdat de Socialrun elk jaar weer nieuwe initiatieven ondersteunt. Hoe mooi is dat?! Het geld komt uiteindelijk weer bij jou of jouw instelling terug. Zo is de cirkel rond. #meedoeniswinnen

Nu nog even dat ‘rondje’ fietsen. Ik vertrek op 1 juni 2021 uit Amsterdam en hoop op 10juli in Santiago de Compostela aan te komen.

Wish me luck.


Rokus Loopik

Back To Top