Skip to: Day one – Amsterdam – Santiago

Socialrun website

Day one – Amsterdam – Santiago

Op 1 juni 2021 was het dan eindelijk zover. Wat zou ik zijn zonder mijn lieve vrouw Marie-Anne? We zijn al meer dan 30 jaar bij elkaar en ik hoop dat we er nog even zoveel jaren aan vast mogen knopen. Zij steunt mij in alles wat ik bedenk en onderneem. En samen hebben we al zoveel dromen waargemaakt.
In september neemt zij afscheid van het bedrijf dat zij zelf heeft opgezet: Theaterzaken ViaRudolphi. Twee jonge, veelbelovende directeuren nemen haar bedrijf over. En dan is voor ons de tijd gekomen om andere dromen waar te gaan maken.

We gaan elkaar bijvoorbeeld ontmoeten in Santiago de Compostela

Want als ik mijn laatste twee weken van die 35 dagen inga, dan loopt zij vanuit Porto naar Santiago. 25 kilometer per dag. Met een lekker zonnetje op haar hoofd. Dan sluiten we elkaar in de armen op dat plein voor die machtige kathedraal. 

Enfin. Natuurlijk vroeg ik mij ook af waarom ik deze helse tocht wil gaan maken?! 35 dagen van huis en haard. En dat terwijl we al zolang met elkaar zijn, in the sweet confinement of our family. Het was een angstig jaar voor iedereen. En daarnaast was het een jaar vol contemplatie en verbinding met geliefde en vrienden. Dat is de andere kant van deze crisis. Er was ook veel te leren. 

Op deze dag mocht ik een nachtje in huize Gras slapen. Montfoort is the place to be. Lisette kookte een echt wielrennersdiner voor ons. Lots of Carbs! Een we hadden betekenisvolle gesprekken op hun tuinterras. 

Tussendoor belde Paul vanuit de Penitentiaire Inrichting in Zaanstad. Als je wilt weten wie Paul is, dat doe je er goed aan te beginnen bij de ontmoeting die hij met Marnix Geus had, ergens in die groteske koude in februari 2021. Sinds die ontmoeting hebben we Paul met een klein team ‘geadopteerd’.
Als Paul vrijkomt, op 3 september, dan kan hij meteen naar een eigen woning. Van C3 Living. Voorwaar een resultaat van de Bovenste Plank. Ergens in oktober van dit jaar zal de Stichting Hoe is het nu eigenlijk met Paul?!  het levenslicht zien. Elk kwartaal gaan we het leven van 1 dakloze persoon redden. We formeren er een team omheen en we gaan die persoon binnen een tijdsbestek van drie maanden aan een woning helpen. En dat dan in elk kwartaal. We kunnen niet wachten. 

Maar eerst is Paul aan de beurt.  (Check deze link als je dat bijzondere verhaal van Marnix en Paul wilt lezen!)


Rokus Loopik

Back To Top