In gesprek met Anita Wix

Echte gesprekken krijgen diepgang, niet door het praten maar door het luisteren. Op het Luisterbankje, speciaal voor de Socialrun ontworpen, ontvangt Frank zijn gasten. De gesprekken worden bewust nooit voorbereid, maar ontstaan ter plekke in de ontmoeting van mens tot mens, waarin de gast en zijn of haar verhaal centraal staat.


Inclusiegasten – In gesprek met Anita Wix

In deze aflevering gaat Frank Bonekamp in gesprek met Anita Wix. Anita Wix is moeder, oma en zoals ze zelf zegt, op deze aarde met een missie. Haar verleden heeft ze omgedraaid naar iets moois, ze zet zich in als taboedoorbreker voor een onderwerp waarover we het moeilijk vinden om te praten, geweld achter de voordeur.

Anita schreef haar levensverhaal op in haar boek Kiezen of Delen. Het boek geeft inzicht in het complexe proces waar je als slachtoffer doorheen gaat. Het helpt de vrouwen die in een gewelddadige relatie zitten (of hebben gezeten) erkenning te krijgen, hun ervaring te accepteren en aan hun toekomst te werken.


Na het gesprek ontvingen we als stichting Socialrun het keurmerk ‘samen voor een liefdevol thuis‘ en samen plakten Frank en Anita de sticker op de voordeur van ons kantoor.

Meer weten over Anita, bekijk hier haar website.


Het Luisterbankje is ontworpen door de Socialrun en gemaakt door De meubelwerf.

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

18 juni 2021

Deel: