Vijf vragen aan fotograaf Jeroen Berends

Wie ben je?

“Mijn naam is Jeroen Berends en ik ben 33 jaar. Ik woon in Utrecht samen met mijn vriendin en ik ben inmiddels al acht jaar bezig als zelfstandig fotograaf. Ik fotografeer voornamelijk portretten en evenementen. Ook houd ik me bezig met reisfotografie, want ik hou heel erg van reizen.”

Wat is jouw rol geweest binnen de Socialrunshop?

“Voor stichting Socialrun heb ik de producten voor op de webshop gefotografeerd. Het was voor mij wel bekend terrein om kleding te fotograferen omdat ik vroeger voor een kledingbedrijf heb gewerkt. Het was leuk om weer eens te doen wat ik vroeger ook vaak deed.”

Hoe ben je in contact gekomen met stichting Socialrun?

“We zijn eigenlijk buren! Stichting Socialrun en mijn studio zitten in hetzelfde kantoorgebouw. Dus van daar kennen we elkaar. Zij waren op zoek naar een fotograaf om de producten te fotograferen voor hun webshop en dat konden we op deze manier makkelijk binnenshuis doen.”

Wat vind je van stichting Socialrun?

“Ik vind het heel goed dat ze bewustwording creëren voor de psychische problematiek. Ik denk dat iedereen daar in zijn leven, vroeg of laat, wel mee te maken krijgt. Dus ik denk dat de taboe proberen te doorbreken door er meer over te praten wel een heel goed doel is.”

Hoe vond je het om voor de Socialrunshop te mogen werken?

“Ik was niet per se actief op zoek naar een het helpen van een goed doel, maar toen de Socialrun om mijn hulp vroeg heb ik geen moment getwijfeld. Ik nam de klus meteen aan. Ik vond het een goed doel en mooi project om aan te werken.”

Benieuwd naar de Socialrunshop, kijk hier.

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

4 maart 2019

Deel: