Skip to: Ambassadeur Harma Moorlag

Socialrun website

Mijn naam is Harma Moorlag. Ik woon in Groningen met mijn man en twee geweldige zoons.
Naast mijn werk als GZ-psycholoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie bij Accare doe ik veel aan sport, hardlopen, spinnen en fitness.

Wanneer ik niet bezig ben met mijn gezin, sport of werk dan lees ik graag of ga ik lekker op avontuur in de natuur.

Socialrun

Ik heb in 2018 voor het eerst meegedaan met Socialrun Team Accare de Socialrun en had de smaak direct goed te pakken. Ik ben begonnen met het mediaoffensief binnen het bedrijf waar ik werkzaam ben, met vrienden en bekenden en op de sportschool. Maar ook de radio in onze regio toonde interesse en ik heb een telefonisch interview gegeven.

Harma Moorlag

Al voor de start hadden we het eerste sponsor rondje vol en waren we halverwege het tweede. Dat ‘moest’ ook helemaal vol.
Nog meer inzet van ons allen, tijdens de pauzes in de bus moest er nog getwittert worden. Bij een fastfood restaurant van een bekende keten hebben geld gekregen van jongeren die op weg naar huis waren van een nachtje stappen.

De Socialrun op zich was geweldig, het was een inspannend weekend met weinig slaap, veel kilometers lopen, een pijnlijke knie in de tweede nacht en heel veel fijne mensen om me heen.

Volmondig ja

Na de Socialrun werd ik gevraagd om ambassadeur te worden, daar was ik wel even stil van. ‘Kan ik dat wel, ben ik daar wel geschikt voor?’ Toch heb ik volmondig ‘ja!’ gezegd tegen de Socialrun, omdat het doel van de Socialrun erg belangrijk is.
Dagelijks zie ik kinderen in mijn omgeving en op mijn werk die worstelen met een psychische kwetsbaarheid. Zij zijn de toekomst van ons land en hebben de beste zorg nodig, maar moeten ook de kans hebben om in een fijne samenleving op te groeien.

Het verminderen van het stigma op psychische kwetsbaarheid kan een positieve invloed hebben op het opgroeien van deze kinderen en daarom vind ik het belangrijk om ambassadeur van de Socialrun te zijn.


Harma Moorlag

Back To Top