Skip to: Ambassadeur Quiryn Springeling

Socialrun website

Ik ben Quiryn.

Ik doe dit jaar voor de 5ekeer mee aan de Socialrun. Daarnaast heb ik diverse keren meegedaan aan Socialrun side-events zoals de Grebbenberg-masters en de Heuvelland Marathon, waarbij een Socialrun team onder het motto #geefonskleur present was.

Tijdens dat Heuvelland marathon weekend in Limburg vroegen Frank & Nienke mij of ik ambassadeur van de Socialrun wilde worden.
Ik werd hierdoor verrast en had geen idee wat er van een Socialrun ambassadeur verwacht wordt. Dit heeft me niet weerhouden om spontaan ‘ ja’  te zeggen #ikhebhetnognooitgedaandusikdenkdatikhetwelkan.

Ik voel me vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van de missie van stichting Socialrun, omdat deze volledig aansluit bij mijn eigen waarden.

Waarom ik ambassadeur ben van de Socialrun?

Als klein jongetje met een zeer ernstige vorm van astma heb ik al ervaren hoe belangrijk sport kan bijdragen aan een gezond lichaam en een vrije en ontspannen geest.
Door te sporten heb ik letterlijk geleerd adem te halen, maar ook ervaren dat je door sportieve uitdagingen aan te gaan persoonlijke grenzen leert verleggen en je steeds weer ontdekt dat je meer kunt dan je denkt. Sport draagt bij aan zowel je fysieke als mentale conditie.

Daarnaast ervaar ik dat sporten een enorme verbindende oerkracht in zich heeft. Ik heb ongelofelijk veel mensen leren kennen d.m.v. sport waarvan velen vrienden zijn geworden. Sporters zijn (in ieder geval tijdens het sporten) blije mensen. Tijdens een hardloop evenement of een rondje rennen in het bos merk ik dat er verbinding is met mensen die in nog nooit eerder heb ontmoet.
Dit zit in kleine knikjes wanneer een als iemand je tegemoet rent, een spontaan gesprekje dat tijdens het hardlopen ontstaat of het publiek dat op jou verzoek een wave ingang zet als je ze een beetje aanmoedigt.

Sport verbind en draagt enorm bij aan een gevoel van saamhorigheid; elkaar zien en gezien worden.

Sport is daarnaast misschien wel de meest veilige manier om te werken aan persoonlijke leerdoelen / doelstellingen; het maken van een plan en je daar aan (leren) houden, ontdekken wat je door een beetje trainen allemaal kunt bereiken en dus het opdoen van succeservaringen, herkennen en waarderen van de kwaliteit van anderen, leren samenwerken, et ceterea.
Sporten is tevens een mooie uitlaatklep na een zware dag op school of werk. Tijdens het sporten lukt het mij altijd heel goed om te relativeren.

Tijdens het sporten mag je zijn wie je bent, doen wat bij jou past en af en toe goed op je bek gaan als het allemaal ff niet zo lekker gaat. Daarna sta je gewoon weer op en pakt de nieuwe kans die zich aandient.

Ik geloof er in dat sport in al zijn facetten bijdraagt aan het streven naar een inclusieve maatschappij waarin we elkaar respecteren en waarderen zoals we zijn.

Juist die insteek spreekt mij enorm aan bij de Socialrun.

#meedoeniswinnen!


Quiryn Springeling

 

Back To Top