Skip to: Ambassadeur Ramses Groot

Socialrun website

Ik ben Ramses en sinds 2016 de teamleider/kartrekker/loper van Team Lister Socialrun.

Ramses Groot deur

Wat begon met de vraag: “Wordt er nog wat gedaan met de Socialrun komend jaar?” van een bewoner, die de eerste keer ook mee liep met Team Lister, leidde ertoe dat ik in mijn eerste jaar stage vanuit de opleiding tot ervaringsdeskundige opeens bij een teamleiders bijeenkomst zat waar ik in mijn beleving niets te zoeken had.

Mooie ontmoetingen

Maar daar raakte ik geïnspireerd door het verhaal van een andere ambassadeur en besloot een poging te wagen een team samen te stellen middels een mailtje binnen een organisatie waar ik nog (bijna) niemand kende. Een paar maanden later had ik opeens een team van 25 mensen!

Sindsdien heb ik zoveel mooie mensen mogen leren kennen en ongelooflijke dingen mee mogen maken.
Mijn vrouw heb ik ontmoet toen we klusjes deden om geld in te zamelen. Ik heb op markten, bij acties en met koningsdag het verhaal mogen vertellen.
Het open zijn over mijn verleden, mijn kwetsbaarheid en verhaal delen en daarmee het gesprek aan te gaan heeft tot zoveel mooie, echte en pure gesprekken geleid. Hiermee wil ik laten zien dat dat veel krachtiger is dan vooroordelen. Durf met elkaar in gesprek te gaan!

Paul van der Zwart – Penning

Ik heb, totaal onverwacht, de eerste Paul van der Zwart penning voor het individu mogen ontvangen en mocht daardoor kennis maken met de AutismeExperience waarmee ik ook weer hele mooie en indrukwekkende gesprekken mocht voeren met mooie mensen.

En ik werd als kers op de taart gevraagd om ambassadeur te worden van de Socialrun en ik doe dat met alle liefde!
Ik kan me inmiddels geen leven meer voorstellen zonder de Socialrun en ben dankbaar dat ik mensen mag verbinden, uitdagen, betrekken en misschien soms een beetje inspireren. Om meer openheid en eerlijkheid te creëren rond diversiteit, psychisch of anderszins.

Durven delen

We zijn allemaal mensen met een eigen verhaal en als we met elkaar durven praten en naar elkaar durven luisteren, kunnen er ongelofelijk mooie dingen ontstaan!
En ik kan het weten, want ik had 5 jaar geleden nooit durven dromen dit allemaal te mogen meemaken en te kunnen doen, maar er blijkt meer mogelijk dan ik ooit had gedacht.

Meedoen blijkt echt winnen te zijn voor mij en dat is waarom het me zo aan het hart gaat. Ik gun anderen ook deze ervaring en hoop te kunnen bieden door voor iedereen een plekje te zoeken in of rond ons team, omdat ik er van overtuigd ben dat iedereen zijn krachten en talenten heeft!


Ramses Groot

Back To Top