Skip to: Rokus

Socialrun website

Mijn tocht naar Santiago de Compostela zit er inmiddels op. Ik vertrok op 1 juni 2021 en kwam op 6 juli 2021 aan in die mooie stad. Het was een geweldige ervaring en ik zou het zo weer overdoen. En misschien doe ik dat volgend jaar dan ook.

Maar eerst de Socialrun, september 2021. Want die is aanstaande. De behoefte om te fietsen, om er op uit te trekken is alleen maar groter geworden na mijn Santiago-Avontuur.

Dankzij veel gulle gevers heb ik met de fietstocht naar Santiago bijna €4000 voor de Social Run opgehaald.

Niet lang geleden (lees; vorige week) heb ik besloten nog even door te gaan (ik heb de smaak te pakken).

Op 12 september vertrek ik vanuit Amsterdam om het Socialrun-traject 2021 van 555 kilometer in 5 dagen op de fiets af te leggen. Ik haak in Alphen aan de Rijn in op het traject. De eerste avond slaap ik in Melissant (heb jij ooit van die gemeente gehoord?) bij mijn vriend Frits. We zijn al zoveel jaren collega’s. Op de tweede avond slaap ik in de Nachtopvang van WijZijnTraverse in Bergen op Zoom. De derde avond slaap ik ergens bij de Woenselse Poort in Eindhoven, waar mijn vriend Toon Walravens werkt.

Nu ja, het wordt weer een mooi avontuur. Op vrijdag 17 september maak ik die ronde af en start meteen als gids en fietsbegeleider voor het team van KernKracht en dus fiets ik die 555 kilometer nog een keer. Die 1110 kilometer kun je ook nu weer sponsoren. De oplettende lezer weet nog dat ik voor mijn Santiago-tocht het bedrag van €5000 in mijn hoofd had. Dat heb ik net niet gehaald, maar wie weet, wellicht haal ik dat met die extra 1110 kilometer alsnog.

Hoe het ook zij, op 12 september vertrek ik om 07 uur richting het zuiden. Pieter Kooij fietst die dag een stuk met mij op. Als jij zin hebt om op andere dagen met mij mee te fietsen, laat het even weten, dan spreken we wat af.

Oh ja, onderweg ga ik boeken weggeven. Boeken die door mensen zijn geschreven die net als wij allemaal wars zijn van stigma en werken aan een wereld die werkt voor iedereen. Als je prijs stelt op zo’n gesigneerd boek, laat ook dat even weten, want dan maak ik een stop bij jou voor de deur!

Ik hoop je onderweg te zien. een groet van Rokus!

Alle updates die ik tijdens mijn reis geef kun je lezen op: https://www.socialrun.nl/35-days-pelgrimage-santiago-rokus-loopik/

Werken aan een Wereld die werkt voor iedereen.

Back To Top