Skip to: Beweging zet alles weer in beweging

Socialrun website

In 2012 raakte hij zijn huis kwijt hij sliep ik 2 jaar buiten.
Een uitkering had hij niet, hij overleefde van wat mensen hem toestopten. Hij deed alles alleen, maar voelde zich niet eenzaam.

Mijlpaal bereikt

Sinds 2016  woon ik in een gemengd wonen project. Ik heb hulp gekregen bij het op orde brengen van mijn financiën. Toen mijn schulden waren afgelost, was ik heel blij, maar dat was van korte duur.
Raar genoeg werd ik heel erg passief, de grootste mijlpaal had ik behaald, de druk was ervan af en toen kwam de leegte.
Gelukkig kreeg ik begeleiding van hulpverleners en hebben we samen vrijwillige bewindvoering opgestart.  Nu heb ik geen stress meer over mijn financiële zaken.

 

Ik was zolang gewend om alles zelf op te lossen.
Ik was in wisselende diensten aan het werk, privé speelde er veel en ik deed hard mijn best om alle ballen in de lucht te houden.

Mijn buren zagen me niet meer en zijn bij mij op bezoek gekomen. Ze hebben me geconfronteerd met hoe het ging en ik moest toegeven dat het niet meer ging. Ik ben gestopt met werken en toen kreeg ik weer grip op mijn leven.
Langzaam ben ik gestart met vrijwilligerswerk, dat doe ik nu voor drie dagen per week, zodat ik daarnaast ook aandacht kan geven aan mijzelf en mijn familie.

 

Ook als je geen zin hebt is het belangrijk om erop uit te gaan

In beweging blijven is heel belangrijk voor mij.
Het mooie is dat ik fotografie als hobby heb. Heel graag fotografeer ik in de natuur, bossen en meren, daardoor kom ik buiten.
Ik heb gemerkt dat ook als je geen zin hebt om in beweging te komen, het toch goed is er op uit te gaan, al is het gewoon voor een boodschapje. Ik drink mijn koffie graag met suiker, als ik dan terugkom van een boodschap, met een pak suiker dan voel ik mij opgeknapt.
Dan heb ik weer energie en gaan de dingen weer vanzelf. Beweging zet alles weer in beweging.


André de Ruiter

Back To Top