En dan is het stof neergedaald

Hoeveel kan een mens verrast worden?

Wat een dag, met een smoesje ergens naartoe gelokt worden en met een nog grotere smoes nogmaals moeten verplaatsen om in een ruimte te komen vol bekenden – waarvan ik in eerste instantie niemand herken, ik had mijn bril niet op en mijn gedachten waren bij totaal iets anders – .

Als het kwartje valt, wie er voor me staan, snap ik het nog steeds niet. Wat doen ze hier?? Frank neemt t woord (wie anders..), wat hij gezegd heeft weet ik niet meer.

Ik probeer controle te houden over de bibbers die ik in mijn knieën voel

En dan komt de aap uit de mouw. Ik krijg de Paul de Zwart Penning!! Als erkenning voor dat wat ik in de afgelopen jaren betekent heb voor- en rondom de Socialrun, ‘mijn’ team en in mijn dagelijkse praktijk.

Tja, moest ik dat nu echt zijn…?
Nog een praatje van onze voorzitster van de Raad van Bestuur, knuffels en mooie woorden van teamleden – waar ik niet zonder kan om het jaarlijkse kunstje rondom het IJsselmeer te kunnen flikken-, mijn vrouw, die deelgenote bleek te zijn in dit complot, en nog wat andere bekenden.

Nog steeds confuus van deze brute overval

Na een uurtje is iedereen weg en sta ik, nog steeds confuus van deze brute overval, met een penning in de ene, en een bos bloemen in mijn andere hand te overpeinzen wat er me zojuist overkomen is. Ik weet het niet…
Ik rijd naar Venlo waar ik nog wat werkverplichtingen heb.

Met mijn gedachten elders zit ik bij de gesprekken. 18.00 ben ik thuis.
Wat is er gebeurd? Geen tijd om over na te denken, snel een hapje naar binnen werken. Er moet nog gelopen worden.
Een kleine 15km draven door de Brabantse vrieskou, heerlijk. Het helpt, lopen ordent mijn gedachten, ondertussen een beetje ouwehoeren met mijn clubgenoten.

Er komt rust in mijn kop

En na anderhalf uur weet ik wat ik ben. Ik ben TROTS!
Trots op deze erkenning en dat ik op zoek mag naar een mooi project om de bijbehorende 1500 euro’s aan te besteden.
Thanx Frank, Thanx Nienke, Thanx Renee, Thanx Paul en alle anderen met deze geweldige verrassing!!
En iedereen bedankt voor de felicitaties natuurlijk!

Poeh, ik moest t ff kwijt!??


Koen Aben – Vincent van Gogh Runners
Ambassadeur Socialrun en lid Raad van Deelnemers Socialrun

 

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

25 januari 2019

Deel: