Het dag (en nacht-) boek van Koen

Onze ambassadeur Koen vertelde tijdens de Socialrun op social media over zijn belevenissen. Speciaal voor ons heeft hij alle teksten verzameld, waardoor er een dagboek is ontstaan.

Donderdag 19.9.19
23.45 uur
De grote dag is bijna aangebroken, de dag van de start van Socialrun 2019. Onze zesde deelname alweer, maar het went nooit! Sterker, het vraagt naar meer. Meer begrip, meer openheid, meer verhalen om los te komen van die vermaledijde stigma’s die heersen op psychische aandoeningen. De Socialrun laat zien dat het mogelijk is. Zonder aanzien des persoons, rekening houdend met elkaars mogelijkheden, samen optrekken naar een gezamenlijk doel: 555 km in beweging in een ruime ronde om het IJsselmeer.Morgenmiddag om 12.30 uur gaan wij als 19e team -in een startveld van 40 deelnemende teams- als Vincent van Goghrunners van start om deze mooie maar zware tocht tocht te volbrengen.
Er is een pagina beschikbaar waar iedereen ons vanaf vrijdagmiddag kan volgen. Ook handig voor thuisblijvers die ff willen komen zwaaien??

Vrijdag 20.9.19
19.16 uur
Deventer gepasseerd, trackers kunnen ons niet bijhouden. Kortom we gaan als de brandweer. Superweer, super gezelschap en ikzelf?

Vrijdag 20.9.19
19.52 uur
De GPS-trackers haperen, we zijn daarom via legends-tracking niet (goed) te volgen.
Wij zijn echter niet te stoppen??

Vrijdag 20.9.19
21.21 uur
Eerste 100 km zitten erop, net voor Zwolle overgedragen aan onze andere kanjers. Wij gaan eten en rusten bij Hoogeveen en om 02.00 uur weer door voor de eerste nachtetappe??

Vrijdag 20.9.19
23.07 uur
Rust. Ff lekker hapje gegeten, tandjes gepoetst en nu 2 uurtjes in rustmodus, horizontaal in de camper… Truste?

Zaterdag 21.9.19
00.57 uur
Koffie, en doorrrr

Zaterdag 21.9.19
03.19uur
Het is nacht, donker, mistvlagen over de velden, een graad of 8, sterren aan de hemel. Een goed gevulde maan zorgt voor een mystiek schijnsel over de eenzame lopers.
In de bus is het rustig op een bonzende bas met de ChiliPeppers na. Bomen schuiven voorbij evenals bushaltes, lantaarnpalen en een eenzame platgereden egel.
De kilometers tikken voorbij, eigenlijk maar een saaie nacht.
En dan plots verschijnt voor ons ‘het licht’, dat we dit nog mee mogen maken. Jongens we zijn in BEILEN!!!!

Zaterdag 21.9.19
05.47 uur
200km zit er op!
Melancholie in mijn kop…

Zie de maan
Zie de maan
Zie de maan schijnt door de bo-men
Makkers staakt uw wild geraas
’t Is verdomme Sinterklaas
En daar komt de stoomboot aan
Toet toet

Zaterdag 21.9.19
15.44 uur
21 september in het daglicht staat in ’t teken van Friesland. Lopen in Friesland, rusten in Friesland, fietsen in Friesland en snel ff Maccie doen in Friesland. Nu naar Zürich voor de uittocht uit Friesland. De Afsluitdijk over!!
Eindelijk aan de overkant… West-Friesland
#houdthetnounooitop?

Zondag 22.9.19
04.55 uur
Zaterdagavond, een speciale avond die toegevoegd lijkt te zijn om je draagkracht verder onderuit te halen. Waar ‘adrenaline-vrijdag’ voorbij vliegt en de nacht de eerste tekenen van vermoeidheid laat zien. Waar zaterdag begint met een prachtige zonsopkomst met laaghangende mistflarden en de dag kansen biedt. Waar het zonnetje in de middag nog enig behagen geeft, maakt avond en nacht iedereen klein en weemoedig. Hoop vervliegt, licht lijkt niet meer te bestaan, decorum vervaagd. Spieren en gewrichten kraken en piepen, de geest maakt een knieval. Waar naartoe, waar blijft het busje, wie moet er lopen, de navigatie werkt niet, ik kan niet meer.

In de verte luidt een kerkklok, zachtjes tel ik met de slagen mee, buiten het monotone geluid van het ritmisch verplaatsen van mijn voeten die voor 23ste keer 2 km asfalt wegduwen. 12 Slagen, de onrust kruipt in mijn hoofd.
Zondag… ’t is echt waar, de zondag is aangebroken, het begin van de laatste dag van Socialrun 2019. Nieuw elan breekt aan, ff rennen, kort slaapje en de finish is bijna te ruiken. We gaan ’t flikken….

Zondag 22.9.19
07.13 uur
Ochtendgloren Zoetermeer
Het is niet alleen maar afzien?
#ochtendroodautoindesloot

 

 

 

 

Thuis

Donderdag 26.9.19
22.17 uur
Donderdag 26 september. We zijn thuis. Fysiek al ruim vier dagen, we finishten immers al op zondagmiddag om 14.45 uur. Vijftig uur en vijftien minuten na onze start! Andermaal een heroïsche tocht door het prachtige en gevarieerde Hollandse land. Waarin we samen lachten, vochten, hielpen, even elkaar vervloekten maar vooral doorgingen tot het bittere eind dat alleen door samenwerking bereikt kon worden.

Mentaal duurde het wat langer voor ik thuis was. Slaap beheerste mijn brein, het brein waarin alle mooie herinneringen van afgelopen weekend in opgeslagen liggen, de organisatiestress, de start annex bevrijding van voornoemde stress, het lopen, het zitten, de zin en onzin, het (niet) rusten, Eastermar zonder pannenkoeken, met de auto over de Afsluitdijk (wat een verademing), het fietsen, de finish, Nienke en Frank. Als ik dit teruglees zie ik dat ik er weer ben. Man, man, wat kan een mens veel meemaken in 555 km…

De vraag

En dan de vraag #voorwiekomjijinbeweging,  is het beste met een tegenvraag te beantwoorden: voor wie eigenlijk niet? Voor degene die het kan of wil maar niet durft, degene die wil en durft maar niet kan (of denkt) te kunnen maar ook voor degene die durft en kan maar niet wil. Ik zou het iedereen zo gunnen om dit ook te doen, en te ervaren dat het (bijna) onmogelijke toch te verwezenlijken is!

Thanks bikkels van 2019; Niek, Huub, Emmeke, Guus, Nel, Martijn, Lieke, Sjoerd, Will, Marlon, Nel, René, Tim, Sophie, Nikki, Deborah, Ger, Joyce, Martijn, Saskia, Ellis, Miranda. Samen hebben we dit toch maar mooi gedaan!!❤️
Op naar een nog mooier 2020??


Koen Aben 
Teamleider Vincent van Goghrunners
Ambassadeur Socialrun en lid Raad van Deelnemers Socialrun

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

28 oktober 2019

Deel: