Skip to: De Socialrun en ik 2019

Socialrun website

Misschien is deze avond wel een van de meest waardevolle avonden van het jaar voor mij, de vooravond van oudjaarsavond. De avond, met op de achtergrond steeds betere liedjes van de Top2000 en waarop ik uitgebreid kan mijmeren over afgelopen jaar. Wat heb ik meegemaakt, wat waren mijn hoogtepunten, wat de verdrietige momenten en hoe kijk ik naar aankomend jaar? Wat waren vorig jaar mijn goede voornemens en hoe heb ik ze ervan af gebracht? En heb ik dit jaar goede voornemens?

Vol goede moed en vertrouwen stapte ik vorig jaar het nieuwe jaar in en niet onterecht

Er waren al heel wat teams ingeschreven, de stichting groeide, de organisatie naar de Socialrun toe liep naar wens en ook thuis ging het goed.
We beleefden in maart een geweldig weekend met fantastische mensen tijdens de Heuvelland marathon en vulden onze ambassadeurs aan met zorgvuldig uitgekozen mensen die samen met ons de missie leven en uitdragen.

We stonden op congressen, gaven presentaties, beleefden vele evenementen en voerden bovenal vele gesprekken met mooie mensen. Veel van die gesprekken vonden plaats aan onze tafel op het kantoor.
En van die gesprekken heb ik nooit genoeg. Goede ideeën, mooie, bijzondere, aangrijpende verhalen kwamen voorbij.
Mensen die ik een hand gaf bij binnenkomst en een dikke knuffel bij het afscheid.

Ook maakte ik fouten

Eerder schreef ik er al een blog over.
Ik sloot deze blog af met het voornemen minder bang te zijn om fouten te maken en daar zit ik nog volop in. Ja, ik neem risico en nee het maakt het niet minder eng. Laatst nog, gaf ik een presentatie. Echt niet mijn sterkste kant, maar ik deed het, heb er enorm veel van geleerd en ben het niet uit de weg gegaan. En zo wil ik ook 2020 in gaan.

Een hoogtepunt was ook echt wel Socialrun 2019

Wat een fantastische editie! Alleen het weer was al een groot cadeau.
Maar ik vind hem ook lastig te beschrijven, want ik heb zoveel emotie gevoeld die niet meteen in woorden uit te drukken is. Wanneer ik daar op het podium stond om een team op te wachten en dat team kwam aanrennen ging er soms zoveel door me heen. Want wanneer de deelnemers aan kwamen rennen over de ‘Walk of Fame’ zag ik hun gezichten en voelden de verhalen erachter.

Dat mijn eigen man dit jaar voor het eerst mee deed (als loper) vond ik ook heel bijzonder en dan vooral zijn enthousiasme achteraf was voor mij extreem genieten.

Ja er waren ook minder leuke dingen

Heftige verhalen, teleurstellingen, verwacht en onverwacht overlijden van mensen uit mijn omgeving, deden zeer en waren ook niet zomaar voorbij. En gelukkig maar, want niet alles hoeft altijd maar ‘leuk’ te zijn.

Mijn huwelijk is niet altijd verkeren op de toppen van de Mount Everest, het is hard werken met hele goede en soms iets minder gelukkige periodes, maar ik kom iedere dag fijn thuis en besef me heel goed hoe waardevol het is wat wij met elkaar hebben.
En onze kinderen zijn ook echt niet altijd zonnetjes, hebben hun onhebbelijkheden en ieder hun eigen vraagstukken en moeilijkheden. Maar gelukkig is dat ook oké weet ik inmiddels. En dus zie ik ook geen groener gras bij de buren en is het iedere dag weer meer dan fijn om thuis te komen bij m’n gezin.

Goede voornemens

Wat waren ze vorig jaar ook alweer? Vast iets met gezonder leven enzo en dat is deels ook wel gelukt. Maar wat ik echt wil, wens en mezelf voorneem is meer kwalitatieve aandacht besteden aan de mensen om me heen.

Ik hoop en wens dat we allemaal streven om de mensen om ons heen, zowel dichtbij als verderaf, te accepteren in hoe ze zijn en ze mee te geven dat ze in alle eigenaardigheden, bijzonderheden of wat dan ook mee mogen doen. Want; MEEDOEN IS WINNEN! In de breedste zin van de woorden.

Ik wens jullie alle goeds voor 2020!


Nienke Bouwman – Socialrun

Back To Top