Skip to:

Socialrun website

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zet je Kerstboom Buiten

6 december @ 08:00 - 31 december @ 23:00

Breng gezelligheid de straat in

Kerst wordt weer anders dan we zouden willen. Eenzaamheid en exclusie ligt op de loer. Wordt het de zwaarste en meest eenzaamste kerst ooit? Niet wat Stichting Socialrun betreft! Daarom ook dit jaar deze actie: Zet Je Kerstboom Buiten. Met de actie gaat de stichting de strijd aan tegen eenzaamheid. Diverse partijen hebben zich, op verschillende manieren, aangesloten bij de actie. Waaronder RTV Utrecht, diverse zorginstellingen, verschillende ondernemers en horeca. Socialrun streeft met de actie naar landelijk aandacht, om op die manier tijdens Kerstmis 2021 te laten zien hoe sociaal Nederland is.

 

Aanleiding: “De mentale gevolgen van de lock-down zijn niet te overzien.”

“Als we niet met z’n alle in de actie gaan hebben we nog jaren problemen”, aldus Frank Bonekamp, directeur stichting Socialrun. “De maatregelen hebben een mega impact op de samenleving en in het bijzonder op mensen met een kwetsbaarheid. Exclusie, zelfs binnen gezinnen en zware druk op de hele maatschappij zet mensen buitenspel. Je wilt niet weten hoeveel mensen er op dit moment rondlopen die denken aan zelfdoding. Ook bij jou in de straat.” Samen met zijn collega Nienke en veel vrijwilligers springt Frank bij waar hij kan. “Dweilen met de kraan open”, vertelt hij. “En daarom dus deze actie. Omdat we écht het verschil willen maken. Deze tijd is voor veel mensen met een kwetsbaarheid afschuwelijk.”

 

De actie en vervolgacties

De actie Zet je Kerstboom Buiten verwoordt letterlijk wat de actie inhoudt. Voor de deur, in de tuin, op het balkon, het maakt niet uit. Maar zet een kerstboom buiten voor een ander. En ontsteek de lampjes. Socialrun wil daarmee van Kerst 2021, misschien wel de meest eenzame kerst ooit, de meest sociale kerst ooit maken. Ook is de vurige wens dat de actie als katalysator werkt voor andere initiatieven. “Dat zien we nu al,” vertelt Frank.

 

Waarom buiten?

Omdat buiten op dit moment dé plek voor verbinding is. Achter de deur kunnen we op dit moment niet komen. Maar toch kunnen we zonder fysiek contact elkaar hopelijk bereiken. Door de straten te verlichten, verlichten we hopelijk elkaars hart. Brengen we licht in donkere tijden. Wil je laten weten voor wie jij specifiek de kerstboom buitenzet? Bijvoorbeeld voor je broer, het zorgpersoneel of oma verderop? Vermeld dat op de poster ‘Mijn kerstboom staat buiten voor…’ en hang de poster op je raam (Te downloaden op zetjekerstboombuiten.nl).

 

Meedoen?

Op de website www.zetjekerstboombuiten.nl kunnen mensen aangeven voor wie ze hun boom buiten zetten, inclusief foto. Op de website is ook te zien welke initiatieven er nog meer worden ontplooid. Natuurlijk kun je ook een eigen initiatief aanmelden via de website.

www.zetjekerstboombuiten.nl

 

Meer informatie

Frank Bonekamp: 06-43006045

Nienke Bouwman: 06-48277911

info@socialrun.nl

Gegevens

Begin:
6 december @ 08:00
Einde:
31 december @ 23:00
Site:
https://zetjekerstboombuiten.nl/

Organisator

Socialrun
Back To Top