Skip to: Faalangst

Socialrun website

Ilsaatje is een jonge schrijfster. Ze schreef eerder twee boeken en werkt momenteel aan de derde. De komende tijd zal ze regelmatig verhalen en gedichten schrijven die we hier zullen publiceren.

Faalangst

De falende letters, geschreven door een falend persoon, tenminste dat denkt ze zelf. Ilsa zit in een Discord call met een vriendin uit Belgiƫ. Ze praat zelf niet. De vriendin wel. Zij is aan het gamen. Ilsa is bang dat ze te stil is, maar als ze praat is ze te bang dat ze teveel praat. Ilsa zit in een gesloten jeugdzorg instelling en ze gaat al heel lang niet meer naar school. Dat voelt als falen als ze naar de anderen kijkt. Die vriendin gaat ook niet naar school of werk, maar toch voelt het als falen.
Er is nog iemand uit de vriendengroep in de call gekomen. Hij werkt wel, woont thuis en gaat naar school. Iedereen is anders, dat weet Ilsa. Maar het gevoel dat ze faalt in het leven en in het schrijven van deze blog.

‘Wat ben je aan het doen?’ Vraagt die jongen die in de call was gekomen. Ze zijn allebei heel aardig, maar zij is stil, omdat ze niet weet wat ze moet zeggen en ze aan het schrijven is.

‘Ik schrijf een blog voor deze site.’ Ilsa stuurt de link van de site van Socialrun. Ze is er redelijk onzeker over. De jongen weet niet veel over haar. Hij weet dat ze in de gesloten jeugdzorg zit, hoe oud ze is – denkt ze – en dat ze verhalen schrijft. Misschien al best veel, maar in Ilsa’s leven is veel meer.
Het is niet erg dat niemand dat weet, maar ze voelt zich zo anders. Zo anders dan iedereen. De meeste mensen tekenen, schilderen, schrijven of gamen en het lijkt goed te voelen voor ze. Ilsa kan nauwelijks een kwast op papier zetten, want het wordt toch niet mooi. Schrijven doet ze wel, maar niks wat ze schrijft voelt goed. Daar schrijft ze maar iets over faalangst.


Ilsaatje

 

Benieuwd naar Ilsa haar boeken?

Iets met vergeten

De pijn van Jasmijn

Back To Top