Skip to: Gekkenwerk heeft z´n charme!

Socialrun website

Vrijdag 21 september 2018. Het team van Samen Veilig midden Nederland maakt zich op voor de start van de Socialrun. De Socialrun is een 48 uurs non stop estafetteloop voor het goede doel, waarbij 555 kilometer door een groot deel van Nederland wordt afgelegd.

De weersvoorspellingen waren allesbehalve gunstig

In ons geval bestond het team uit 12 lopers en 4 fietsers verdeeld over twee sub-teams. Daarnaast hadden we 10 mensen in het ondersteuningsteam die zorgden voor het eten, de massages, opbouw van het rustkampement en uiteraard het nodige entertainment. De weersvoorspellingen waren alles behalve gunstig en een zenuwachtig gevoel maakte zich van mij en de teamleden meester. Wordt alles nat en koud? Lopen of fietsen we blessures? Wordt er iemand ziek? Krijgen we pech met de auto’s, busjes, fietsen?

Toch kunnen we niet wachten met starten en om 14.10 is het zover. Uitgezwaaid door Tanno en Paul zullen we drie dagen en twee nachten in weer en wind met elkaar doorbrengen. En wat een zin hebben we daarin en wat een feest is het geworden!We hebben wissel- en rustplekken in Wijhe, Zuidlaren (bij gastvrij Lentis; een ggz instelling aldaar), Sneek, Castricum en Wilnis.

Tegelijkertijd is het pure heroïek!

Is het gekkenwerk om in de regen te rennen en te fietsen, onder een partytent te eten en in een iglotentje een uurtje te slapen ter voorbereiding op de volgende etappe? Ja, maar tegelijkertijd is het pure heroïek! Zo ook de laatste etappe die door beide sub-teams volledig in de stromende regen en koude werd afgelegd.

Zondag 23 september 2018 finishten we redelijk ongeschonden -maar wel kletsnat en koud- en werden we opgewacht en gehuldigd door de Socialrun organisatie, familieleden en collega’s.

De kranten berichten, het was de koudste 23 september ooit

Maandag 24 september 2018. De kranten berichten dat de dag ervoor de koudste 23 september ooit was. Wij liepen namens Samen Veilig de Socialrun. Wat geweldig was het om zo intensief met elkaar op te trekken, nat te worden, af te zien, in de late avond de afsluitdijk over te lopen (sommigen van ons in een Mario en Luigi pakje), een feestje te bouwen bij de sluizen van IJmuiden om 5.30 ‘s ochtends, ontvangen te worden op de rustplekken door knettergekke collega’s in strakke pakjes en met rare pruiken, te worden gemasseerd bij nacht en ontij en heerlijk te eten onder een partytent. Een heroïsche Socialrun 2018 en wij waren erbij. Gekkenwerk heeft zijn charme!


Marrigje Huijgens, namens alle Socialrunners van team Samen Veilig

Back To Top