Skip to: Groeten uit de GGZ

Socialrun website

Groeten uit de GGZ: Een voorstelling die psychische problematiek bespreekbaar maakt met een lach en een traan.

Dankzij de steun van Stichting Socialrun hebben ze deze bijzondere show kunnen neerzetten. Eigen ervaringen, humor en muziek komen samen om een krachtige boodschap te brengen en wij mochten deze bijzondere voorstelling bijwonen bij Altrecht in Zeist.

Over de voorstelling die Nicky en Daniëlle, van Psychisch Gestoord Producties, in Zeist gaven schreven zij het volgende:


Cliënt & artiest bij Altrecht

“Een week geleden speelden we onze voorstelling ‘Groeten uit de GGZ’ in de kapel van Altrecht in Zeist. Het blijft nog altijd wat apart om op een podium te staan met een zaal vol mensen die speciaal voor jou komen, maar deze show voelde toch wel éxtra bijzonder.

Altrecht.
Sinds 2016 ben ik daar bekend en ook nu loop ik hier nog minimaal drie dagen per week rond. Mijn jaren hier spendeerde ik als cliënt, of zoals mijn eigen hoofd dit nogal eens vertaalde, als probleemgeval; een mens dat niet zelfstandig kan functioneren; een nummertje; een kostenpost voor de zorgverzekeraar; en de zoveelste casus waar niemand écht raad mee weet.

Ik heb me vaak verloren gevoeld tussen de diagnoses, schema’s, omgekeerde driehoeken, gewoontepatronen en eetlijsten.
Ik heb ook heel lang niet geloofd dat mijn identiteit uit meer kon bestaan dan deze ‘problemen’ of dat ik het in me zou hebben om me ooit vanuit een andere rol in de ggz – laat staan op dit specifieke terrein – comfortabel te voelen.

Maar toen ik afgelopen dinsdagmiddag op het podium stond, mijn groepsgenoten en therapeuten in de zaal, voelde ik wel degelijk dat ik meer was dan de cliënt die diezelfde ochtend nog braaf haar deeltijdsessies had bijgewoond. Ik stond daar als artiest. Als cliënt én artiest bij Altrecht. En damn, wat voelt dat fijn!”


Een fragment uit de voorstelling ‘Groeten uit de GGZ’ in Zeist


Stichting Socialrun

Back To Top