Skip to: Harry en Lisette | Een tuintje in mijn hart voor Oeganda

Socialrun website

Hoe het begon

In 2017 waren wij in Oeganda en werden gastvrij ontvangen door James Bisheko en zijn vrouw Grace Nakiguli. Wij hebben met hen vele projecten bezocht vanuit ADRA, https://adrauganda.org
Tevens liet James ons kennis maken met zijn eigen NGO, HELP HER INTERNATIONAL.

Dit is een NGO die is ontworpen om hoop en toekomst te geven aan kwetsbare meisjes en jonge vrouwen met interventies op het gebied van sociale bescherming en economische empowerment.
De organisatie probeert de systemische uitdagingen aan te pakken waarmee meisjes en vrouwen worden geconfronteerd in Oeganda. En die worden gekenmerkt door ongelijke toegang tot sociaaleconomische, burger- en politieke rechten.

Een geweldige reis

We hebben na onze geweldige reis afscheid genomen met de belofte ooit nog eens terug te komen voor een langere tijd waarin we iets kunnen betekenen.
Die periode is nu aangebroken. Juli, augustus en september 2022 gaan wij hen weer bezoeken en willen we ons tijdelijk aansluiten bij hun projecten, met name het project ‘Life in Active Gardening for Income and Nutrition‘ (LIFE AGAIN).

Een project gericht op vele huishoudens met name alleenstaande vrouwen en moeders, in onze blogs zullen wij hier uitgebreid op terug komen. Deze vind je onder het kopje verhalen en meer. En we hopen natuurlijk dat we ze met een mooie financiële boost kunnen steunen bij dit prachtige project.

Wil jij een bijdrage leveren aan dit project? Doneer dan hier en laten we samen verschil maken. Doneren


Harry & Lisette

Back To Top