Skip to: Hoe een fiets iemand weer in beweging kan zetten

Socialrun website

Onze ambassadeur Ramses merkte op dat het bij een trouwe supporter van de Socialrun niet vanzelf ging, hij bedacht een plan, betrok zijn mede-ambassadeurs erbij en realiseerde een oplossing.

Stel je bent net verhuisd, hebt al moeite om te wennen aan je nieuwe omgeving en de spanning rondom corona in het OV is je teveel waardoor je je nieuwe huisje wel heel goed leert kennen.

Van elke dag buiten naar kluizenaar

Dit overkwam Erika, een trouwe vrijwilligster, superfan en uithangbord voor stichting Socialrun. Ze bleef steeds vaker thuis om zichzelf te steunen en de prikkels van de maatschappij te ontlopen.

Van iemand die elke dag wat buitenshuis deed naar kluizenaar, door een verhuizing en alle veranderingen in structuur die daarbij komen kijken. Na een hartenkreet op Facebook belde ik haar op om even te praten en te horen of ik haar kon steunen in deze intense tijd.

In dit gesprek vertelde ze me het steeds lastiger te vinden naar buiten te gaan en er voor te kiezen thuis te blijven. Toen ik vroeg of ze niet op de fiets kon gaan bleek ze deze niet te hebben. En toen ik haar vroeg of ze als ze een fiets zou hebben ze weer dingen zou oppakken antwoordde ze bevestigend.
Waarop ik zei: “Ik regel die fiets voor je!”
Misschien wat overmoedig en onbezonnen maar ik geloofde dat ik het kon regelen.

Ambitieus plan

Een paar minuten later belde ik mede- Socialrun-ambassadeur Bart op die bij de Wij 3.0 fietsenwinkel werkt en gaf hem de wensen door.
Een dag later belde hij terug en gaf aan een fiets voor haar te hebben! Wauw, hoe snel kan het gaan dacht ik. Hoe snel het kon gaan merkte ik toen ik in de ambassadeurs appgroep van de Socialrun om een bijdrage aan mijn ambitieuze plan vroeg, binnen een dag hebben we het benodigde bedrag bij elkaar gekregen.

Een zetje op weg

Dankzij het #meedoeniswinnen gevoel van stichting Socialrun komt Erika straks weer letterlijk in beweging en laten mijn mede ambassadeurs me zien waar het om gaat in de Socialrun, samenwerken aan een inclusieve samenleving waar iedereen gezien, gehoord en waar nodig geholpen wordt met een klein steuntje in de rug.
Als een eerste fietsrit waarbij een ouder je een zetje op weg geeft hebben wij Erika dit zetje kunnen geven op weg naar weer in beweging en verbinding kunnen zijn.

Ramses Groot
Ambassadeur stichting Socialrun
Back To Top