Skip to: Het verhaal van Annie den Braber

Socialrun website

Annie omschrijft zichzelf als iemand die niet snel opgeeft. Wanneer ze iets wil bereiken, bijt ze zich daarin vast. Natuurlijk zijn er momenten dat de moed haar in de schoenen zakt. Toch is ze altijd in staat zichzelf bij elkaar te rapen en haar weg te vervolgen naar het doel wat ze voor ogen heeft.

Verder noemt ze zichzelf leergierig, altijd bezig met het verbeteren of het aanleren van nieuwe dingen. Zeker in haar rol als ervaringsdeskundige valt er nog veel te leren en ze wil zich dan ook graag verder ontwikkelen.

Tenslotte is ze iemand die zichzelf goed de spiegel voor kan houden. Door alles wat ze heeft meegemaakt, reageert ze soms vanuit de gekwelde persoon in haar. Reflecteren op haar eigen gedrag helpt dan om in contact te blijven met zichzelf en de mensen om haar heen.

“Meedoen in de samenleving betekent voor mij uit mijn comfortzone stappen. Werken, leren, vriendschappen opbouwen en onderhouden, liefde geven en ontvangen. Ik kan hier intens van genieten omdat ik weet hoe het voelt als het er niet is”.

 

Wat haar gelukkig maakt, is het kunnen functioneren in de samenleving, zich niet iedere dag somber voelen en het gevoel te hebben iets moois te kunnen doen voor anderen. Daarnaast kan ze ontzettend genieten van een goed boek, een paar uur creatief bezig zijn, een wandeling met de hond of simpelweg een opgeruimd huis.

Gezondheid is het meest belangrijke in haar leven en ze is dankbaar dat ze ondanks dat er geen volledige genezing is, wel kan zeggen dat ze hersteld is.

Haar ultieme droom is een vrijstaand huisje op het platteland. Een weilandje naast het huis waar wat dieren op grazen. Een moestuin waar ze haar eigen groenten op verbouwt. Op het erf staat een rode Mini Cooper S. In de winter zit ze bij de open haard en geniet van de warmte die deze brengt. In de zomer werkt ze wat in de tuin en drinkt s ’avonds een glas wijn op het terras terwijl de laatste zonnestralen van die dag verdwijnen.


Inclusietaxi
Dit verhaal is geschreven voor het project Inclusietaxi van Ahmet Türkmen. Wil je ook meedoen? We gaan met verschillende mensen in gesprek en stellen je vijf vragen waarmee we je verhaal vertellen. Neem contact op met Ahmet via [email protected] als je meer wilt weten en/of ook je verhaal wilt delen.

Back To Top