Skip to: Het verhaal van Lucy Peters

Socialrun website

Lucy omschrijft zichzelf als moeder van twee prachtige dochters, oma en iemand die een creatief leven leidt. Als secretaresse werkte ze bijna 30 jaar bij Tactus Verslavingszorg. Daarnaast maakte ze jarenlang mode en gaf daar ook les in. Vijftien jaar geleden volgde ze een opleiding tot ambachtelijk tassenmaker en is ze tassen gaan maken van voornamelijk gebruikt materiaal.

www.lupelo.nl

Recycling van zeilen van boten, wieken van de molen, materiaal dat gebruikt wordt voor botenkappen en botenramen, gebruikte banners of  leer dat gebruikt werd in de gymzaal. Ze is destijds begonnen met het maken van tassen van gebruikte binnenbanden van fietsen die ze met vuilniszakken vol meenam van de fietsenwerkplaats van Tactus in Enschede. Dat is uitgegroeid tot een passie die zijn weerga niet kent en die haar gelukkig maakt.

Na haar afscheid bij Tactus is ze begonnen als PUM senior expert. PUM (www.pum.nl) is een organisatie die mannen en vrouwen uitzendt naar ontwikkelingslanden die daar hun kennis delen. Dat bracht haar al naar meerdere landen in Afrika en naar Nepal en Bangladesh.
Ook is ze voorzitter van Stichting Kunstinitiatief Lochem. Haar droom is dat ze al deze dingen nog heel veel jaren kan blijven uitvoeren.

Lucy vindt het belangrijk in het leven om aandacht te besteden aan mens en natuur, bewust te leven en vooral de dingen te doen die haar blij maken. Wanneer je dat doet, zo is haar overtuiging, doe je volledig mee in de maatschappij.

“Mijn grootste droom is om mijn passies nog heel veel jaren te kunnen blijven uitvoeren”

 


Inclusietaxi
Dit verhaal is geschreven voor het project Inclusietaxi van Ahmet Türkmen. Wil je ook meedoen? We gaan met verschillende mensen in gesprek en stellen je vijf vragen waarmee we je verhaal vertellen. Neem contact op met Ahmet via [email protected] als je meer wilt weten en/of ook je verhaal wilt delen.

Back To Top