Skip to: Het verhaal van Maarten van Nieuwkerk

Socialrun website

Maarten kreeg na drie psychoses en een opname in een separeercel in 1996 de diagnose schizofrenie. Hij werkte jarenlang voor een FACT team als ervaringsdeskundige en schreef boeken over zijn levensloop en ggz ervaringen.
Maarten van Nieuwkerk

Zijn ziekte heeft hem gevormd tot de persoon die hij nu is. Hij omschrijft zichzelf als iemand met een luisterend oor en zorgzaamheid voor anderen, sociaal betrokken.

Hij wordt gelukkig van cliënten die een eetavond krijgen aangeboden waar ze zich een paar keer per jaar op kunnen verheugen. En gelukkig van datgene wat hij heeft: zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Zijn droom is om gezond te blijven en inspiratie te blijven krijgen voor het schrijven van teksten en gedichten en daarbij foto’s te maken die hij op zijn eigen website www.maartenvn.nl publiceert om anderen hoop en kracht te geven.

“Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar wat gunnen. En vertrouwen hebben in elkaar”

 

Volgens Maarten doe je mee in de samenleving als je je open kunt stellen voor je eigen kwetsbaarheden zodat je de vrijheid voelt die je dan ook uitstraalt naar je omgeving. Zo staat hij in het leven.


Inclusietaxi
Dit verhaal is geschreven voor het project Inclusietaxi van Ahmet Türkmen. Wil je ook meedoen? We gaan met verschillende mensen in gesprek en stellen je vijf vragen waarmee we je verhaal vertellen. Neem contact op met Ahmet via [email protected] als je meer wilt weten en/of ook je verhaal wilt delen.

Back To Top