Skip to: Het verhaal van Margo van Strijp

Socialrun website

Margo omschrijft zichzelf als positief, creatief en energiek. Zowel zijzelf als haar man en zoon hebben een vorm van autisme. Ze heeft daarbij ook nog last van ADHD en terugkerende depressies. Toch bekijkt ze alles graag van de zonnige kant.

Vroeger toen ze nog werkte als leidinggevende kwam haar gezin vaak op de tweede plaats. Nu is ze veel meer betrokken bij hen en heeft ze rust gevonden.

Voor het gezin is het delen van liefde een heel belangrijk onderdeel, ook hun zwaar autistische zoon met meerdere beperkingen houdt heel veel van knuffelen. Mensen hebben vaak een bepaald idee bij autisme en het hebben van empathie valt daar nagenoeg nooit onder. Dit is iets wat ze jammer vind, want van knuffelen word je erg vrolijk en kan je jezelf goed uiten, aldus Margo.

Margo is opgegroeid in een liefdevol gezin en wil dit graag doorgeven. Daarnaast vindt ze het belangrijk om eigen beslissingen te nemen; iets wat ze geleerd heeft tijdens haar opleiding tot ervaringsdeskundige. Dat geldt ook voor haar zoon, ook hem laten ze zoveel mogelijk meebeslissen over de dagelijkse gang van zaken; lastige beslissingen nemen ze samen.

Sinds een paar jaar heeft ze haar plekje gevonden waar ze aan haar droom werkt om kunstenaar te worden. In The Living Museum voelt ze zich op haar gemak en hoort ze er gewoon bij.

“Op mijn eigen manier heb ik een plek in deze hectische samenleving gevonden waarin ik en mijn gezin op onze eigen manier weer meedoen”

 

Corona periode
Voor het gezin zit knuffelen en omhelzen er niet in en aangezien hun zoon binnen een instelling woont. In de eerste periode van corona hebben zij elkaar twee en halve maand niet gezien. Nu mogen zij elkaar weer zien maar moeten afstand houden. Iets wat vooral voor hem heel lastig is. Maar ook hier komen zij op onze eigen manier weer doorheen.

 


Inclusietaxi
Dit verhaal is geschreven voor het project Inclusietaxi van Ahmet Türkmen. Wil je ook meedoen? We gaan met verschillende mensen in gesprek en stellen je vijf vragen waarmee we je verhaal vertellen. Neem contact op met Ahmet via [email protected] als je meer wilt weten en/of ook je verhaal wilt delen.

Back To Top