Skip to: Het verhaal van Wilma Mulder

Socialrun website

Wilma Mulder is creatief, sociaal en gedreven. Met haar bedrijf TALESWAPPER, wat Verhalenruiler betekent, maakt ze mooie producten zoals het 360 Stories verhalenspel, en verzorgt ze lessen op het gebied van duurzame mode, gezond koken binnen je budget, mensenrechten en kritisch denken.

Sociale inclusie betekent voor Wilma dat mensen er samen voor zorgen dat iedereen kan bloeien. “Uitsluiting betekent een verlies voor iedereen. Help elkaar om je te ontwikkelen en gelukkig te zijn; daar heeft de hele maatschappij profijt van.” Geluk is voor haar iets dat je niet in je eentje kunt ervaren.

“Ik vind dat iedereen naar vermogen moet proberen de wereld mooier te maken, en ik ben zelf gelukkiger als ik zie dat anderen het ook goed hebben.”

 

Daarom probeert ze zowel in haar privéleven als in haar werk een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren. Het onderwijs is bij uitstek een plek waar je mensen kunt helpen om zichzelf te vinden en te vormen, en waar je ook preventief actief kunt zijn zodat je latere problemen voorkomt.

Om haar jarenlange praktijkervaring verder te professionaliseren is Wilma in 2019 gestart met een opleiding Toegepaste Filosofie en Burgerschap. Als docent en als ontwikkelaar van lesmaterialen wil zij jonge mensen helpen om elkaar vriendelijk, respectvol en met een open blik te behandelen. Op weg naar een écht inclusieve maatschappij!


360 verhalen
Back To Top