Skip to: Persbericht

Socialrun website

 

Inclusieweek 2022 vraagt aandacht voor buitensluiting door psychische kwetsbaarheden

Stichting Socialrun organiseert van maandag 12 tot en met zondag 18 september de tweede Inclusieweek. De Inclusieweek is opgericht om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij. Tijdens deze week is iedereen welkom om met een eigen initiatief aandacht te vragen voor buitensluiting, zodat er meer bewustzijn ontstaat en inclusie wordt vergroot. De Inclusieweek wordt afgesloten met de jaarlijkse Socialrun, een non-stop estafetterun van 555 km door Nederland die binnen 48 uur moet worden voltooid.

Nog altijd voelen te veel mensen zich buitengesloten. De aandacht komt dan te liggen op dingen die niet lukken waardoor de mogelijkheden die wel kunnen ongezien blijven. Tijdens de Inclusieweek organiseren mensen met én zonder kwetsbaarheid diverse activiteiten die in deze week zullen plaatsvinden. Alle initiatieven die bijdragen aan de letterlijke en figuurlijke beweging rondom inclusie zijn welkom. Of je nu wandelt, taarten bakt of meedoet met een team aan de Socialrun, voor alle activiteiten geldt #meedoeniswinnen.

Kom in beweging

De Inclusieweek wordt afgesloten met de negende editie van de Socialrun, een estafetterun van 555 km in 48 uur. Mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid doen mee met een van de langste sponsorlopen ter wereld. 39 teams van ongeveer 25 personen lopen dag en nacht een route van 555 kilometer door het zuiden van Nederland. Alle deelnemers doen mee met hetzelfde doel: meer aandacht voor en openheid over psychische kwetsbaarheid.

Frank Bonekamp, initiatiefnemer van de Socialrun en de Inclusieweek: “De coronaperiode is zeker ook voor mensen met psychische kwetsbaarheden zwaar geweest. Volgens gegevens van het CBS lijkt er zelfs een toename te zijn van mensen die last hebben van kwetsbaarheden. Eenzaamheid, burn-out en depressie zijn daar de bekendste van. De impact van psychische kwetsbaarheid is groot en veel mensen ervaren als gevolg daarvan een vorm van buitensluiting. Wij geloven dat iedereen, ongeacht zijn kwetsbaarheid of handicap, een talent heeft om een bijdrage te leveren aan een inclusieve maatschappij. Om inclusie te vergroten moeten we met z’n allen letterlijk en figuurlijk in beweging komen.”

Initiatief aanmelden

Initiatieven voor de Inclusieweek kunnen worden aangemeld via de website van Stichting Socialrun. Tijdens de Socialrun Inclusieweek kun je via www.Socialrun.tv  kijken naar onder andere interviews, inclusiegasten, workshops, live uitzendingen en documentaires.

==========================einde=persbericht==================================================

Note aan de journalist

Stichting Socialrun wil letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert. Wij doen dit door het organiseren van sportieve activiteiten voor, door en met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Niet de competitie maar het belang van meedoen en samenwerking staat bij al deze activiteiten centraal.
#meedoeniswinnen!

 

Interesse in een interview met de initiatiefnemer of deelnemers aan de Inclusieweek uit diverse delen van het land, neem contact op met Nienke Bouwman, 06-48277911, [email protected].

 

Back To Top