Skip to: Marit in gesprek met…Nikki

Socialrun website

Verhalen zijn overal, zo ook rondom de Socialrun. Ieder jaar groeit de Socialrun en hiermee groeit ook het aantal mensen die zich inzetten voor de Socialrun.
Met welke rede doen mensen dit? Wat drijft hen om te doen wat ze doen? Waarom kiezen zij voor de Socialrun en hoe kwamen ze ooit bij de Socialrun terecht? Om de verhalen achter de betrokken Socialrunners te ontdekken ging Marit met ze in gesprek.

Vandaag delen we het verhaal van Nikki, zij raakte ongeveer anderhalf jaar geleden betrokken bij de Socialrun. Ze leerde de Socialrun kennen toen ze persoonlijk in aanraking kwam met de crisisdienst en intensieve thuisbegeleiding.

Tijdens één van de huisbezoeken raakte ze met een verpleegkundige in gesprek over de armbandjes die ze altijd om had. Op deze armbandjes stonden de teksten ‘Warrior’ en ‘ I’m not my scars, i just wear them.’ Deze bandjes had ze altijd om haar pols, als steun en reminder.
Totdat een hulpverlener tijdens een later huisbezoek met een Socialrunbandje aan kwam zetten.
Wat moet ik hiermee? Was haar eerste gedachte, maar vanaf datzelfde moment volgt Nikki de Socialrun.

Verwonderd en verbaasd

Want achter dat Socialrunbandje die ze van deze verpleegkundige kreeg, schuilt een verhaal. Namelijk het Socialrunverhaal. De plek waar mensen zich inzetten voor inclusie.
Wanneer Nikki vertelt over het moment dat de verpleegkundige van intensieve thuisbegeleiding haar uitlegde wat de Socialrun inhoudt, hoor ik de verwondering in haar stem.

Ze lijkt wat verbaasd te zijn, dat er hulpverleners zijn die zich inzetten tegen stigma, dat was een nieuwe ervaring voor haar.
Zelf had ze kort daarvoor haar diagnose gekregen, een label waar ze nog niet aan kon wennen. Vanwege het stigma wat daar aan hangt, juist daarom intrigeerde de informatie over de Socialrun haar.

Tijdens de gesprekken met deze verpleegkundige die volgden was de Socialrun steeds vaker het gespreksonderwerp. Nikki raakte steeds verder enthousiast en betrokken bij de Socialrun, doordat deze verpleegkundige sprak uit eigen ervaring met de Socialrun.

Verbinding

In de tussentijd maakte Nikki een stap in haar herstelproces, ze kreeg andere begeleiders. Toch was ze deze verpleegkundige niet vergeten en andersom werkte het net zo, er was een verbinding ontstaan.
Na een paar weken kreeg ze een envelop thuisgestuurd met allemaal verschillende Socialrunbandjes.
Bandjes die ze nu met trots draagt, want naast dat het mooie bandjes zijn hebben ze voor haar ook een diepere betekenis.

De bandjes staan voor verbinding.
De echte verbinding die ze voelt met de verpleegkundigen van intensieve thuisbegeleiding. De verbinding die ze voelt met de Socialrun, een netwerk mensen die nu al voelt als familie. Maar ook de verbinding met het leven. De bandjes zijn rond en daarmee oneindig. De bandjes vormen een reminder om door te gaan.

Stappen

Nikki ging door en zette steeds meer stappen in haar herstelproces.
Vol enthousiasme vertelt ze over het moment waarop ze gebeld werd door de verpleegkundige van intensieve thuisbegeleiding met de vraag: ‘Wat doe jij in het derde weekend van september?’. In eerste instantie was haar antwoord dat ze niks op de planning had staan, maar die planning veranderde snel.

Over iets minder dan een maand doet Nikki mee aan de Socialrun. Dit betekent dat ze niet langer thuis vanaf de bank de Socialrun hoeft te volgen zoals in 2018, maar dat ze voor de allereerste keer mee kan doen.

Verwachting

Naar een antwoord op mijn vraag wat haar verwachtingen zijn hoeft ze niet lang te zoeken. Stiekem vind ze het best een beetje spannend en heeft ze geen idee wat ze moet verwachten. Er zal veel op haar afkomen, maar ze heeft er vooral veel zin in en hoopt haar bijdrage te kunnen leveren binnen het team.

Voor Nikki is de Socialrun dus niet alleen 555km afleggen samen met je team, maar is het ook het samen gevoel. De verbinding met elkaar. De bandjes met tekst die Nikki eerder droeg hebben plaats gemaakt voor #geefonskleur en #meedoeniswinnen.


Marit Wisse – Ambassadeur Socialrun

Back To Top