Skip to: Marit in gesprek met…Robbert

Socialrun website

Verhalen zijn overal, zo ook rondom de Socialrun. Ieder jaar groeit de Socialrun en hiermee groeit ook het aantal mensen die zich inzetten voor de Socialrun.
Met welke rede doen mensen dit? Wat drijft hen om te doen wat ze doen? Waarom kiezen zij voor de Socialrun en hoe kwamen ze ooit bij de Socialrun terecht? Om de verhalen achter de betrokken Socialrunners te ontdekken ging Marit met ze in gesprek.

Nog voordat ik mijn geluidsopname start om het gesprek op te nemen ben ik al aan de praat met Robbert. Hij was namelijk net klaar met de verhuizing van zijn kantoor. Iets wat mijn aandacht trok, want waarom wil je verhuizen naar dezelfde gang als het Socialrun kantoor, terwijl je al in hetzelfde pand werkt? Wat beweegt je hiertoe? Ik had Robbert al een paar keer eerder gesproken, toen ging het vooral over waarom ik ambassadeur ben. In dit gesprek kreeg ik de kans om het gesprek om te draaien en te vragen waarom Robbert zich inzet voor de Socialrun.

Als ik Robbert vraag waarom hij zich inzet voor de Socialrun, vertelt hij dat hij een persoonlijke link heeft met dit onderwerp.
Van dichtbij kwam Robbert in aanraking met de impact van een psychische aandoening. Hij zag hoe zijn omgeving het moeilijk had met de situatie.

In diezelfde tijd leerde Robbert op zijn werk Frank en Nienke kennen. Met hen voelde hij een persoonlijke klik, maar hij leerde ook steeds meer over psychische aandoeningen. Dat zorgde ervoor dat hij zichzelf steeds meer aangetrokken voelde tot het onderwerp.
Mooi meegenomen is dat zowel de Socialrun als Robbert in hetzelfde pand werken. Wat er voor zorgt dat je je wat makkelijker tussen je werkzaamheden door inzet.

Krachten, bouwen, dromen

Voor de Socialrun zet Robbert zijn eigen krachten in, namelijk het bouwen van een buisiness. Het bouwen van een buisiness is soort gelijk aan het bouwen van een stichting, het draait om de waarde. Robbert zet zich dan ook in om de Socialrun te helpen groeien en ondersteunt bij internet en software taken.
Robbert droomt ervan om het concept van de Socialrun te kunnen klonen naar andere steden, landen of misschien wel werelddelen, om zo de impact van de Socialrun groter te maken. Met als doel, de boodschap van de Socialrun verspreiden.

Robbert loopt mee in team Stadstuin, wanneer ik hem vraag naar zijn deelname, blijft het even stil. Alsof hij hoopte dat ik daar geen vragen over zou stellen.
Dan begint hij te vertellen over hoe Frank hem overhaalde om er eens over na te denken.
In eerste instantie zei hij nog; ‘Ik kan niet lopen of fietsen in verband met blessuregevoeligheid’, maar Frank was resoluut; je kan op elke manier helpen, want #meedoeniswinnen.

Belachelijke opgave

Zo kwam het dat Robbert, volgens hem, nu voor de belachelijke opgave staat om de Socialrun te lopen. Toch gaat het voor Robbert niet om 555km hardlopen, maar om het delen van het verhaal.

Door met een team deel te nemen verspreid je ongeveer 25 keer het verhaal, doordat ieder individu vertelt over zijn deelname. Maar de deelname zorgt ook voor verhalen binnen het team.
Tijdens teambijeenkomsten vertellen mensen hun verhaal, breken, raken emotioneel of maken juist de keuze om iets nog niet te vertellen. Dat is allemaal oké en mooi.

Ogen geopend

Het Socialrun verhaal wordt niet alleen gedeeld door middel van deelname aan team Stadstuin, maar ook de Socialrunbandjes spelen daar een belangrijke rol in. Robbert heeft de bandjes altijd om en dat heeft al vele gesprekken teweeg gebracht.
De Socialrun heeft Robbert zijn ogen doen openen.

Als hij terugkijkt ziet hij dat er in zijn omgeving zeker mensen zijn die kampen met een psychische aandoening. Daar had hij eerder minder oog voor doordat zijn focus ergens anders lag.
Door de Socialrun ziet hij dat hij kan bijdragen, door te luisteren of juist het gesprek aan te gaan.

In de sleur van de dag vergeet je soms het sociale aspect. Op die momenten dienen de Socialrunbandjes voor Robbert als geheugensteuntje, om herinnerd te worden aan het sociale aspect.


Marit Wisse – Ambassadeur Socialrun

Lees ook: Marit in gesprek met…Nikki

 

Back To Top