Skip to: Mijn naam is haas – een prachtig boekwerk

Socialrun website

Judith Bruynzeels kwam persoonlijk langs om haar boek, die ze met behulp van Socialrun subsidie heeft gemaakt, te overhandigen. Het woord “boek” doet wat ze gemaakt heeft volstrekt tekort. Het is een waar kunstwerk geworden, met oog voor detail en waar enorm veel liefde, geduld, passie en doorzettingsvermogen in zit.

Een intrigerende wereldMijn naam is haas projecten socialrun

 

Met het openen van het boek betreed je een intrigerende wereld waarin een manier gevonden is om trauma voelbaar en bespreekbaar te maken. Het papier werkt als een theater gevuld met geïllustreerde dieren, poëtische teksten en verrassende details. Het boek is gericht op zorgprofessionals die met mensen werken met traumatische jeugdervaringen. Omdat deze ervaringen vaak zo overweldigend zijn, gaat trauma vaak gepaard met dissociatie. Naast het boek organiseert Judith bijeenkomsten met zorgprofessionals waarin er naar een audiovertelling geluisterd wordt. De ervaring van de audiovertelling opent het gesprek om tot inzichten te komen wat de gevolgen van vroegkinderlijk trauma zijn en voorbij het ongemak te komen om een constructief gesprek daarover te voeren.

Maar ook voor anderen is het boek zeker de moeite waard om doorheen te reizen. Op kunstzinnige wijze helpt Judith zo om het onbespreekbare bespreekbaar te maken. Benieuwd naar het boek? Kijk dan op deze website.

Was zo graag samengevallen
maar iedereen viel apart, alleen

Back To Top