Skip to: Theatervoorstelling ‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn’

Socialrun website

Wie bepaalt de grens tussen normaal en gek?  Waarom gaat de één er wel overheen en de ander niet?  En vooral: hoe kom je weer terug? 

Theatermaker Nynka Delcour heeft een broer met de diagnose schizofrenie, en deze vragen houden haar al van jongs af aan bezig. Ze zijn dan ook het uitgangspunt van de documentaire Ik zou ook Miranda kunnen zijn.

Miranda

Nynka gaat in gesprek met Miranda over psychoses en stemmingswisselingen maar bovenal over herstel. Hoe zij ondanks en dankzij psychische moeilijkheden een nieuwe versie van zichzelf is geworden.
Miranda heeft na een flinke periode met psychotische klachten en stemmingswisselingen haar leven weer opgepakt. Zo is zij na haar opname in een gesloten inrichting alsnog afgestudeerd als natuurkundige, heeft haar baan teruggekregen, heeft samen met haar levenspartner Arjen een huis gekocht, twee prachtige kinderen gekregen en werkt nu met veel voldoening als ervaringsdeskundige.

Miranda is het schoolvoorbeeld van iemand met een psychische kwetsbaarheid die ogenschijnlijk weer een normaal bestaan heeft opgebouwd, ook al heeft ze nog steeds af en toe last van psychoses en bijwerkingen van haar medicatie. Hoe doet Miranda dat? Wat is ,als professionele ervaringsdeskundige, haar visie op herstel? En in hoeverre sluit dit aan bij de nieuwe visie op herstel binnen de GGz? Nynka gaat niet alleen in gesprek met Miranda, maar ook met de mensen in haar omgeving en psychiater Jim van Os.

Meer weten? Hieronder de flyer van kijk op de website van Kracht van Beleving

‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn is mede mogelijk gemaakt met steun van de Socialrun.

Back To Top