Skip to: Mitsen en maren op weg naar 1 juni

Socialrun website

Nienke Bouwman is 35 jaar en één van de grote drijvende krachten achter de Socialrun. Naast de Socialrun heeft ze een fijn thuis in Hilversum met man en 2 kinderen.

 

Straks is het 1 juni, aanstaande dinsdag al bedoel ik en dat is al bijna. Dan begint onze maand met  5,5 miljoen stappen voor inclusie. Frank bedacht vorige maand dat we juni uitroepen tot wandelmaand en met elkaar zoveel mogelijk stappen gaan zetten voor inclusie. Ik was meteen enthousiast! Een mooie actie en activiteit voor onze eigen missie.

En enthousiast zei ik meteen: Ik doe mee!

Hoe moeilijk kan dat nou zijn om 555.000 stappen te zetten in één maand? Klinkt heel haalbaar en weet je, ik loop altijd al veel dus fysiek zal de uitdaging ook wel meevallen. Appeltje eitje was mijn overtuiging en wanneer we dat begin mei besluiten lijkt juni ook nog zo ver weg dat ik er voorlopig niet over na hoef te denken.

En nu ineens is het eind mei.
Inmiddels heb ik uitgerekend dat het betekent dat ik 18.500 per dag moet gaan zetten.
Nu loop ik dagelijks tussen de 8000 en 12.000 stappen, dat wordt dus echt wel een tandje erbij. Het is niet dat ik nooit sport, in tegendeel, dus conditioneel kan ik het prima aan.

Maar toch voel ik lichtelijk paniek

De afgelopen anderhalve week heb ik extreme terugval in de vorm van rugpijn. Mensen die mij langer kennen weten dat ik jaren geleden langere tijd forse problemen met mijn bekken en rug heb gehad. Die rugpijn baart me wel wat zorgen als ik denk aan zoveel wandelen, maar minder nog dan de tijd.
Wandelen kost veel tijd. Tijd die ik naar mijn eigen idee vaak niet over heb op een dag. Ik kom dagelijks zelfs tijd tekort om alles te doen wat ik wil en moet doen met betrekking tot werk, kinderen, huishouden, contacten, sport, slaap etc.

 

En toch zijn de hierboven beschreven mitsen en maren ook allemaal gewoon weer weg te wuiven. Want die rugpijn komt vast goed en tijd moet je nou eenmaal ook ‘gewoon’ maken. Wandelen kan me een hoop rust gaan brengen in mijn hoofd, het wordt de komende tijd mooier weer, er staat van alles in bloei en bovendien, we doen het met elkaar.

En wat is er nu mooier om met elkaar mooie, leuke en moeilijke dingen aan te gaan.

Zoals Rosita ooit schreef:

we doen het alleen
veel beter
als we samen zijn

 

En daar ben ik het zo ontzettend mee eens!

Op naar 555.000 in juni!

Benieuwd wie nog meer stappen gaan zetten voor inclusie?
Kijk op onze actiepagina 5,5 miljoen stappen voor inclusie


Nienke Bouwman

Back To Top