Paul van der Zwart-penning uitgereikt aan Bart Fagel

Op zondag 20 september 2020, tijdens de slotavond van de Inclusieweek, heeft Bart Fagel de Paul van der Zwart-penning in ontvangst mogen nemen.

De Paul van der Zwart-penning wordt jaarlijks uitgereikt aan een deelnemer, die zich in de aanloop naar de Socialrun extra heeft ingezet om het onderwerp inclusie en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken en op de kaart te zetten.

Bart Fagel ontvangt Paul van der Zwart-penning

Bart: “Ik had dit totaal niet verwacht, maar ik ben bijzonder trots dat deze penning aan mij is toegekend.”

Bart heeft via zijn social-media-kanalen ontzettend veel aandacht gegenereerd voor de Socialrun en de Inclusieweek. Ook deed hij mee met de Socialrun in aangepaste vorm met het team WIJHalla.

 

 

In het dagelijks leven runt Bart De Fietsenmakerij van WIJ3.0. Bart is hier een fantastische coach en leermeester en biedt zijn deelnemers een plek om hun talenten in zetten. Ook hier brengt hij de missie van de Socialrun ten uitvoer.
Je bent welkom én je doet mee, want iedere deelnemer heeft zijn eigen taak en is belangrijk.

 

Én een opvallend detail; als je fiets in onderhoud bij Bart en zijn mensen is geweest, kun je dat herkennen aan het Socialrunbandje wat zij op elke fiets aan de stuurpen achterlaten.

Met de penning gaat ook een geldbedrag gepaard van € 1500.
Dit bedrag mag besteed worden aan een project naar Bart’s keuze, die past bij de missie van Stichting Socialrun.

Namens de Socialrun willen we Bart nogmaals heel erg bedanken voor zijn inzet!


Organisatie Stichting Socialrun
Lees hieronder de blog die Bart schreef vlak voor hij de Socialrun ging lopen.  

Beste lezers,

In dit bijzondere jaar zijn er toch heel erg veel vormen bedacht door de diverse teams om op een eigen manier samen te zijn en meedoen te delen tijdens de Inclusieweek met als eindpunt de Socialrun.


Als iedereen meedoet en betrokken wordt, is de maatschappij stukken leuker!

Sport en beweging en activiteiten zijn een bewezen prachtig middel om personen te verbinden.
Morgen start de Socialrun voor ons team Wijhalla en team Wahalla.
Mijn gedachten zijn dan bij velen tijdens mijn loopjes van telkens 2 kilometer. Ik zal denken aan Edwin. Aan Hans, Jacques en Jacques Karel, Robbie, Joris, mijn dr. Rosie….Aan Dirk, Hassan, aan Ali en Eddy, aan Thomas en Iris en de dochter van Dian en aan Anthonie, maar ook aan Egbert en extra degeen die nu in opname zit maar de naam te uniek.
De vele zorghelden in de psychiatrie.
Ook de vele cliënten die allen zo bijzonder zijn!
De vele veteranen die het na terugkeer niet meer zagen zitten of getekend voor het leven raakten. Ik zal denken aan 113. Aan de boeken van Judith van Team Fit4Fun, Jerry Allon en Marijke Groot en het boek van Steven Papen.
Ik zal denken aan Anemieke die in het strooigoed zit dit weekend.

Ik zal denken aan de vele donateurs van onze teams en de vrijwilligers en organisaties die ons daarin steunen! Ik zal denken aan Gerbrand en zijn mooie foto’s. Maar ook aan mijn fijne collega’s van WIJ30 in het bijzonder mijn administrateur.
Ik zal denken aan Joyce die mijn belachelijke hardloopschema’s met liefde opving en samen met mij blij zal zijn als dat dan toch een tandje minder wordt. Mijn lieve vader en moeder en familie die mij altijd maar weer bij staan gelukkig ook ongevraagd. 

Afijn, ons team gaat lopen

Om meer begrip rondom psychiatrische aandoeningen te genereren en om de aandoeningen bespreekbaarder te maken en meer geaccepteerd te krijgen!

Lange weg te gaan dus!
Mischien is de Socialrun zodoende aan die lange estafetterun gekomen van 555 km?

De kilometer teller gaat vandaag lopen net als ik voor meer begrip! Want #meedoeniswinnen!!
Daar geloof ik in!

Mvg,

Bart Fagel

Geschreven door:

Redactie

Gepubliceerd op:

5 oktober 2020

Deel: