Skip to: Oké, ik. Ik ben er!

Socialrun website

Frank Bonekamp, vader van twee kinderen, woont in De Meern en is directeur van stichting Socialrun. Zo nu en dan schrijft hij zijn gedachtes eens op. In deze blog neemt hij je mee naar een specifiek moment een paar avonden geleden.

 

Vanuit het Socialrunkantoor gaan we live. Voor het eerst laten we de docu GRIP zien via zoom. Ik zit achter de schermen en kijk mee hoe Joeri de regisseur, Carlijn de Aanstichter en Sukie ‘actrice’, zich voorbereiden op het nagesprek.

Het in-starten gaat niet helemaal goed. Fuck, het geluid komt niet goed mee met de film. We blijven allemaal relax. “Ach het is niet voor niets #FFHELEMAALRUK deze week” zegt Carlijn. Het lukt haar met wat instellingen de boel te redden.

Het nagesprek loopt goed. Er komen vragen en de antwoorden van de twee jonge dames zijn raak.

 

‘Er zijn’

Op de vraag wat je als ouder zou kunnen doen kwam een prachtig antwoord. Je moet er vooral zijn.

Deze woorden galmen nog even na in mijn hoofd. Het is een positie die ik me de afgelopen jaren eigen heb proberen te maken. ‘Er zijn’ is voor iemand die graag wil oplossen en altijd in mogelijkheden denkt een mega uitdaging.
Hoe vaak heb ik al op mijn handen gezeten? Hoe vaak heb ik dingen juist niet gezegd? Hoe goed heeft het soms uitgepakt en hoe onzeker is het in veel gevallen? Het niet oplossen voor de ander geeft in ieder geval wel ruimte voor de ander.

 

De uitdaging

Nu doemt zich echter een nieuwe uitdaging op. Als je niet in oplossingen voor anderen hoeft te denken ontstaat er in mijn hoofd ruimte om er voor heel veel mensen ‘te zijn’. Iets wat mij energie geeft, waar ik trots op ben dat mensen me toelaten.
Een onuitputtelijke opvulling van ruimte. Zoveel zelfs dat ik mijzelf erin kan vergeten.

Hoe moet ik er voor mijzelf zijn? Geen idee hoe dat moet, zelfs vaak het gevoel dat ik er voor mijzelf ben als ik er ben voor anderen. Direct val ik weer in mijn eigen valkuil en wil ik dit ook voor mij oplossen.

 

Oké, ik. Ik ben er!


Frank Bonekamp
Directeur stichting Socialrun

Back To Top