Skip to: Meer over stichting Socialrun

Socialrun website

Over stichting Socialrun

Socialrun is een stichting voor inclusie. Wij geloven dat iedereen, ongeacht zijn kwetsbaarheid of handicap, een talent heeft om een bijdrage te leveren aan een inclusieve maatschappij. Om hier te komen moeten we met z’n allen letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Of zoals we zeggen meedoen is winnen!

De stichting is druk met verschillende initiatieven en evenementen waar mensen kunnen bijdragen aan inclusie, zoals:

 

De jaarlijkse Socialrun

Een non-stop estafette loop van 555km in het derde weekend van september, waar (steeds meer) teams aan meedoen die bestaan uit 25-30 personen die ook allemaal het verhaal en de missie van de stichting delen.

 

Inclusieweek

Sinds 2020 organiseren we in aanloop naar de Socialrun de inclusieweek. Een week waarin iedereen (individuen, vereniging, buurten, instellingen) in beweging komen voor inclusie.

 

Subsidieprojecten

Teams die deelnemen aan de Socialrun halen geld op voor inclusie. Dit geld besteden wij aan subsidieprojecten
Ieder jaar in oktober gaat de oproep naar buiten om subsidieprojecten in te dienen die inclusie en openheid rondom psychische kwetsbaarheden te bevorderen. Iedereen kan deze Socialrun-subsidie aanvragen. Een onafhankelijke commissie bepaalt uiteindelijk wel projecten subsidie krijgen.

Bekijk hier de indrukwekkende subsidieprojecten.

 

555.000 stappen voor inclusie

Om extra aandacht te vragen voor inclusie zetten we in de maand juni met een hele groep mensen door heel het land minimaal 555.000 stappen.

 

Zet Je Kerstboom Buiten Actie

In de maand december hebben we de Zet je Kerstboom Buiten actie, zodat we het licht van binnen naar buiten brengen voor iedereen die zich eenzaam of alleen voelt.
Op 1ste kerstdag zetten we de deur van ons kantoor open, iedereen is dan welkom om samen te zijn, zodat niemand met kerst alleen hoeft te zijn.

 

#FFhelemaalruk

Een week speciaal voor jongeren. Zodat zij zich gezien en gehoord voelen.

 

Stichting Socialrun internationaal

Daarnaast zet stichting Socialrun zich ook internationaal in. Psychische kwetsbaarheid is universeel en het daarmee gepaard gaande stigma komt helaas voor in alle culturen. De noodzaak voor openheid over psychische kwetsbaarheid, sociale acceptatie en het bevorderen van inclusie kent daarom geen grenzen. Er is inmiddels een Socialrun in Boekarest, Roemenië.
Daarnaast organiseerden we een surf-event op de Bonaire om ook naar aandacht te vragen voor inclusie.

 

Draag bij aan de missie van stichting Socialrun

Stichting Socialrun maakt geen gebruik van subsidies en fondsen. Dankzij sponsoring en donaties kan stichting Socialrun haar missie verwezenlijken. 100% van de donaties komt ten goede aan de organisatie van de jaarlijkse Socialrun en de kleinere side-events gedurende het jaar. Ook is het mogelijk om zelf acties op te zetten. Bekijk de lopende acties.

Steun onze missie met een (eenmalige) financiële bijdrage.

 

Voor vragen kan je contact opnemen via [email protected]


 

Back To Top