Skip to: Anderhoofd

Socialrun website

Ik tel. Ik tel de stippen op mijn trui. Ik tel de streepjes op mijn broek. Ik tel de mensen in de supermarkt. Ik tel de mensen buiten op de stoep. Ik tel mezelf.

Tussen alle andere mensen raakt ANDERHOOFD verstrikt in een wereld vol ideeën, regels en interpretaties. De werkelijkheid vertroebelt langzaam en geleidelijk verliest ANDERHOOFD de grip op wie die werkelijk is. Wat volgt is een zoektocht naar houvast.

Operatheater over de zin van de waanzin

De operavoorstelling ANDERHOOFD gaat over de noodzaak van tellen als je de grip op de wereld om je heen verliest. Over meetellen in een samenleving die een problematische verhouding heeft met jouw werkelijkheidsbeleving. De persoonlijke verhalen van veertien spelers, ervaringsdeskundigen op het gebied van psychose, worden verbonden met bovennatuurlijke personages uit opera’s van Henry Purcell en Philip Glass. In een eigentijdse opera komen de levensverhalen van de spelers samen met oude Engelse operatradities.

Muziek: Henry Purcell en Philip Glass
Concept, Regie & Muzikale leiding: Charles Hens
Bewegingsregie: Paul van der Laan.
Muziek uitgevoerd door: ARTVARK Saxophone Quartet en Nick Scholten (harp)

met: Bruno de Beus, Jantien de Kogel, Jeroen Verkroost, Tess van Brummelen, Anouk Brinkman, Suzanne Heeres, Allan Saheblal, Margriet Bosselaar, Maurice Levano, Thera Hoekstra, Felicia Held, Aart Eertink, Marin Mathijsen, Esther Martinez.

Scenografie: Erik Kouwenhoven, Marcel Kranendonk Licht: Isabel Nielen – De Theatermachine Geluid: Arjan van Asselt Dramaturgie: Emma Berentsen Regie-assistentie: Tom Jaspers Tekst & Tekstbewerking: alle spelers, Charles Hens, Tom Jaspers.
Productie: Rugiero Vitalis, Tom Jaspers , Stephanie Bisschops Educatie: Stephanie Bisschops.

Coproductie Opera Zuid

 

Back To Top