Skip to: David P.

Socialrun website

David P. is een theatrale live-documentaire (voorstelling) over een 24-jarige jongen die in zijn leven te kampen heeft met psychoses. Het publiek wordt deelgenoot van persoonlijke live-interviews met David P. door theatermaker Marjolein Frijling. Marjolein vraagt David tijdens de voorstelling naar zijn levensverhaal en zoomt daarbij in op zijn psychoses, hoe deze ontstaan en hoe hij ze ervaart. De gesprekken – soms spannend, ontroerend, pijnlijk of humoristisch- worden afgewisseld met videofragmenten (van familieleden, vrienden en andere betrokkenen van David), live-muziek en ultrakorte mini-colleges over psychose.

Na de voorstelling (50 min.) vindt er een nagesprek (30 min.) plaats o.l.v. een GGZ-expert van GGZ Noord-Holland Noord. Tijdens dit gesprek staat de vraag ‘hoe kunnen we er zijn voor onze hulpbehoevende medemens in plaats van hem te veroordelen?’ centraal.


David P. is een samenwerking tussen regisseur Marjolein Frijling, Theatergroep The Passengers, GGZ Noord Holland Noord en Herstelwerkplaats Alkmaar. De voorstelling zal op tour gaan langs diverse theaters en festivals.

 

Back To Top