Skip to: De Firma Zorgbehang – U bent aan de beurt

Socialrun website

Iedereen zou mee moeten kunnen doen in deze samenleving. Maar dat is lang niet altijd het geval. Buitengesloten of veroordeeld worden omdat je anders, of niet normaal bent…dat wil niemand. Een oplossing hiervoor is verbinding, openheid, kennis, begrip en bewustwording in de samenleving. De Firma Zorgbehang maakt hiervoor een mooie voorstelling.

Socialrun subsidie voor de nieuwe voorstelling “U bent aan de beurt”

De Firma Zorgbehang heeft subsidie aangevraagd en gehonoreerd gekregen voor de voorstelling “U bent aan de beurt”. Met deze voorstelling wil de theatergroep begrip creëren voor het hebben van een psychische kwetsbaarheid. Dit doen ze door het maken van toegankelijk theater dat open gooit, informeert en bewust maakt. Op openhartige en humoristische wijze draaien ze de rollen met het publiek om. Ze heffen de verschillen tussen normaal en niet-normaal op en zoeken juist de overeenkomsten – tussen zij (publiek) en wij (cliënten) – op. Zijn er eigenlijk wel verschillen en wie of wat maakt deze verschillen? De mens die op een bepaald moment vastloopt of ondersteuning nodig heeft zit in ons allemaal. Dit kan een ieder van ons overkomen. Doel van de voorstelling is dat het normaliserende effect openheid creëert en gelegenheid biedt tot gesprek.

Wat is De Firma Zorgbehang?

U benat aan de Beurt De Firma Zorgbehang Socialrun

De Firma Zorgbehang is een groep semi-professionele acteurs. Ze maken theater waarbij eigen ervaringen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg bron van inspiratie zijn. Hun missie is de beeldvorming rondom psychiatrie positief te beïnvloeden. De voorstellingen en de gesprekken erna zorgen voor herkenning, verbazing, ontroering, betrokkenheid en openheid. Ze heffen het verschil tussen normaal en niet-normaal op. Ze gaan letterlijk en figuurlijk naast het publiek staan door overeenkomsten te vinden en het publiek deze te laten beleven. Met hun eerlijke en humoristische spel – gebaseerd op eigen ervaringen – komen thema’s als wachtlijsten, verslaving en de kracht van de cliënt voorbij.

Meer informatie? Ga dan naar de website van De Firma Zorgbehang.

Back To Top