Skip to: De Genderpoli

Socialrun website

De film De Genderpoli portretteert twee medewerkers Lea en Chris, zelf transgender, die een permanente strijd voeren met collega’s, met cliënten, met de maatschappij en soms met zichzelf. Een nieuwe visie en een nieuw beleid zijn in de maak en ze willen dat daarin hun ervaringen als transgenders een grotere rol gaan spelen. Gaat hen dat lukken?

Vanuit het perspectief van Lea en Hidde brengt de documentaire de huidige dilemma’s, die in de genderpoli spelen, voor het voetlicht. Een aantal van die problemen, zoals de lange wachttijden en een verlammende bureaucratie, zijn gemeengoed in vrijwel de hele zorgsector. Andere meer duivelse dilemma’s zijn uniek voor een Genderpoli. Hoe peil je de diepte van een wens tot geslachtsverandering? Ingrepen met hormonen en operaties zijn niet meer terug te draaien. Daarom worstelen veel psychologen op de poli met het afgeven van een indicatie voor een medisch traject.

Met de documentaire De Genderpoli hopen we de complexiteit van genderproblematiek invoelbaar te maken, bij zowel de jongeren als de behandelaren. De film zal naar verwachting eind 2023/ 2024 uitkomen.

Back To Top