Skip to: De kracht van kwetsbaarheid

Socialrun website

Theater inzetten als middel om stigma en zelfstigma bespreekbaar te maken. Dat bleek al eerder een krachtig concept te zijn. Daarom besloten Carla Kalhorn en Dieuwke Tazelaar dit jaar opnieuw een subsidieaanvraag te doen bij de Socialrun. Ze willen publiek en deelnemers raken met theaterscènes op basis van hun eigen ervaringen rondom kwetsbaarheid.

Vooroordelen over psychische kwetsbaarheid blijven hardnekkig

Nog steeds is psychische kwetsbaarheid een onderwerp dat mensen lastig vinden om te bespreken. Er blijven hardnekkige vooroordelen bestaan over mensen met een psychische aandoening, medicijngebruik, therapie etc. Ook is er soms een wereld van verschil in de manier waarop mensen met psychische kwetsbaarheden worden benaderd ten opzichte van mensen met somatische aandoeningen. Recent onderzoek liet zien dat werkgevers werknemers met een psychische kwetsbaarheid liever links laten liggen. Dat is de drive van Carla en Dieuwke om een aantal theaterscènes uit te werken en daarover het gesprek aan te gaan.

Verschillende doelgroepen raken

Om goed aan te kunnen sluiten op verschillende doelgroepen (denk aan werkgevers, mantelzorgers, onderwijs) worden modules ontwikkeld die aansluiten op de voorstelling. Deze modules helpen het goede gesprek met elkaar te voeren. Reacties op de eerdere voorstelling genaamd ‘Psyche-logen’ kon op veel lof rekenen. We zijn daarom razend benieuwd naar het eindresultaat van dit project!

 

Back To Top