Skip to: De Rode Loper

Socialrun website

De rode loper

Hét event over de seksuele schade na seksueel misbruik!

Iedereen kan zich wel een vrouw voorstellen die met seksuele grensoverschrijding in aanraking gekomen is. Maar kun jij je ook een vrouw voorstellen die…

 • seksueel grensoverschrijdend doet?
 • dwangmatig seks opzoekt?
 • seks aantrekkelijk én afstotelijk vindt
 • een geheim seksleven heeft?
 • ja zegt tegen seks, maar nee bedoeld?
 • seksuele avances maakt, maar geen seks wil?
 • zowel slachtoffer als dader van seksuele grensoverschrijding is?
 • zowel bang als geil van seks wordt?
 • zich machteloos én machtig voelt in seks?
 • in haar seksuele ontwikkeling nog net een kind is,
  maar in haar seksuele handelingen zeer bekwaam?
 • in seksueel misbruik situaties terecht blijft komen?

alsof er ‘misbruik mij’ op haar voorhoofd geschreven staat?

Misschien kun jij je zo’n vrouw wel voorstellen.
Wellicht heb je haar ontmoet.

Maar weet je wat zo’n vrouw eigenlijk vertelt?

Wij vertellen het je graag….

Wanneer je met seksuele grensoverschrijding te maken krijgt, kruipt de macht van de ander in je en komt tussen jou en jezelf in te staan. Je innerlijke structuur én je seksuele structuur worden verstoord. Wij gaan het nu over het laatste. Het misbruik nestelt zich vanaf dat moment in je seksualiteit.
Als je jong bent nestelt het zich in je seksuele ontwikkeling. Dus hoe jonger, des te minder sprake er is van een eigen seksualiteit. Eigenlijk blijf je een kind met verwarring over je seksuele en sekse identiteit. Vanaf dat eerste moment bevriest én versneld jouw eigen seksualiteit.

Trauma en seksualiteit komen samen en worden verbonden. Wat een complexe twist is tussen lust, pijn, seksuele opwinding en een schokkende ervaring. Een duivelse verbinding. Je eigen verlangens worden ontwricht. Wanneer je niet de ervaring hebt dat jouw lichaam en geest van jezelf is, dan ga je een leven leiden wat niet van jou is. Je gaat dingen voelen, denken en doen die eigen lijken, maar niet zijn.

Waarom de rode loper?

Na seksueel misbruik kan je onbewust een rode loper uitleggen. De rode loper zorgt ervoor dat je weer opnieuw in (seksueel) misbruik situaties terecht komt. Zie het als een huis. Zonder dat je het doorhebt betreden mensen je huis. Niet omdat je zelf de deur open zet voor de ander, maar omdat de deur ooit is opengebroken en nog niet gerepareerd is.

Deze openstaande deur is als een rode loper, je heet anderen welkom

Deze dag nemen we je mee in het seksuele schadeveld na seksueel misbruik. Zowel mannen als vrouwen krijgen te maken met seksuele grensoverschrijding. Zowel mannen als vrouwen leven hun seksuele schade uit. Bij mannen ligt er een groot taboe op seksueel misbruik, bij vrouwen ligt dit taboe op het seksuele gedrag wat voortkomt uit de schade.

Zelf zijn we twee vrouwen die de seksuele schade een lange tijd uitleefden. Nooit werd ons gedrag gezien voor wat het werkelijk was . Zelf zagen we ook niet waar het over ging. Totdat er kennis op ons pad kwam die onze samenleving mist. Deze kennis delen wij tijdens dit event met jou.

Seksueel misbruik en de uitgeleefde schade is geen individueel probleem, dit is een probleem van de hele samenleving. Direct of indirect, bewust en onbewust, is iedereen onderdeel van het probleem. Dit event is dan ook een unieke ervaring voor iedereen die hier meer van wil weten. Voor iedereen die met mensen werkt is het een must. Naast het delen van onze ervaringskennis en diepgaande kennis over de seksuele schade, nemen die wij jou deze dag mee in een beleving.

Een beleving die raakt, schuurt, confronteert, afstoot én aantrekt. Want contact maken met het seksueel misbruik doet pijn, maar contact maken met de schade net zo. Of je er nu direct of indirect mee te maken hebt. We geven je een kijkje in een wereld die je misschien niet wil zien, maar wel gevraagd wordt om onder ogen te komen.

Ben jij er klaar voor om samen met ons een kijkje te nemen?

Welkom op de rode loper….

 https://www.youtube.com/watch?v=fpi1zh-83as

https://derodeloper.info/contact/


Evi maakt alles bespreekbaar

Back To Top