Skip to: Die andere ouders doen ook maar wat – special

Socialrun website

Bint is in 2009 opgericht door twee betrokken theatermaaksters, Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes. Zij nemen hun kennis en ervaring in de zorg en op communicatiegebied mee naar de theaterwereld. De theatergroep maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Met herkenbare, actuele en humoristische voorstellingen opent Bint de dialoog en laat mensen nadenken over het onderwerp én over zichzelf. Bij al haar voorstellingen verzorgt Bint een na-programma in de vorm van een spel, een gesprek of een ontmoeting. De combinatie van een theatervoorstelling en daarna zélf actief aan de slag gaan blijkt uiterst effectief.

Nieuwe werkwijze voor inclusieve voorstellingen

Tot nu toe maakte Theatergroep Bint altijd theater op basis van ervaringsverhalen. Ze interviewden mensen en vertelden en speelden hun verhalen. Mede door corona wilden ze hun werkwijze verbreden en en zijn gaan onderzoeken hoe ze mét mensen (ervaringsdeskundigen) op het podium kunnen werken.
In de afgelopen periode hadden ze enkele keren met panels gewerkt. Ze merkten dat sommige panelleden gewend waren om voor camera te spreken en een waardevolle bijdrage konden leveren in de voorstellingen of nagesprekken. Voor de meeste mensen bleek dit toch ook spannend of ingewikkeld. Maar ze wilden wél graag! Ervaringsdeskundigen kunnen als geen ander hun wijsheid inzetten. Het idee ontstond dan ook om een poule op gaan zetten van een zo divers mogelijke groep
mensen die ze in de voorstellingen kunnen vragen mee te werken. Deze ervaringsdeskundigen bieden ze begeleiding en training in het vertellen van hun verhaal. Ze bieden panelleden een uitnodigende, speelse training, die hen voorbereid op hun deelname aan de voorstellingen. De training geeft zelfvertrouwen, lol, en inzicht in hoe je je eigen ervaringen kan gebruiken in een stevig verhaal. De training leert je ook inzicht te krijgen in wat je wel en niet wil vertellen.

Die andere ouders doen ook maar wat special Bint Socialrun projecten

Voorstelling ‘Die andere ouders doen ook maar wat Special’

Bint heeft onlangs een groep ouders van zorgintensieve kinderen samengesteld. Deze ouders nemen plaats in een panel bij de voorstelling ‘Die andere ouders doen ook maar wat Special’.

Dit is een muzikale voorstelling over opvoeding en ouderschap van zorgintensieve kinderen, bijvoorbeeld kinderen met autisme of ADHD. Bint speelt deze op 6 april van 20:00 uur tot 21:30 uur en zendt dit uit via een livestream. Ouders, zorgprofessionals en iedereen die nieuwsgierig is naar de voorstelling is welkom! Kaartjes zijn te reserveren via hun webshop: https://theatergroepbint.nl/…/6-april-20-uur-die…/

Kaarten bestellen

Back To Top