Skip to: DIS is me

Socialrun website

Online project over de ervaringen van mensen met een dissociatieve identiteitsstoornis

Wat weet jij over de dissociatieve identiteitsstoornis (DIS)? De meeste mensen niet zoveel, anders dan wat ze in films gezien hebben. Daar wil DIS is me verandering in brengen. Want er doen sterke verhalen de ronde, maar hoe is het om zelf DIS te hebben? DIS is een psychische stoornis die ontstaat door vroegkinderlijk trauma, die je leven flink overhoop kan halen en waarvoor de meeste mensen therapie nodig hebben.

Het projectteam van DIS is me bestaat uit zeven ervaringsdeskundigen (inclusief de projectleider) die zelf allemaal DIS hebben. Dit team verzamelt online de anonieme ervaringen van een brede groep mensen met DIS en vertaalt deze naar filmpjes, foto’s en artikelen voor social media. Er wordt negen maanden lang elke maand een nieuw thema gelanceerd waaraan iedereen die de diagnose DIS heeft, anoniem kan bijdragen.

Het doel van het project is om enerzijds een realistischer beeld te schetsen van DIS en er meer bekendheid aan te geven. Daarnaast is het doel dat veel mensen met DIS en hun naasten zich door het project gezien, gehoord, erkend en/of minder alleen zullen voelen. Nu, maar ook in de toekomst. Aan het einde van het project zal er daarom een digitale publicatie worden uitgebracht op basis van het projectmateriaal. Daarmee wil DIS is me een zinvolle bijdrage leveren aan voorlichting, psycho-educatie en onderwijs over DIS vanuit cliƫntperspectief.

Anne Lagemaat is projectleider. Het verder anonieme projectteam van DIS is me ontmoet elkaar in de digitale ruimte waar het bruist van inspiratie voor het project. Kwetsbaarheid en kracht hier gaan hand in hand, de teamleden versterken elkaar. De alternatieve teamfoto laat zien hoe het team een veelzijdige eenheid vormt.

Inmiddels is het verzamelen van ervaringen begonnen! Lees hier de recente update van DIS is me:Ā https://dis-is-me.email-provider.nl/web/2kokj2rlfe/odcow0xudm
Wil je een seintje krijgen wanneer het project op social media wordt gelanceerd? Schrijf je dan in voor de updates van het project via www.dis-is-me.nl.

DIS is me Teamfoto

 

Back To Top