Skip to: Documentaire ‘De weg kwijt’

Socialrun website

Documentaire De Weg Kwijt neemt je mee in het levensverhaal van Salim (32) en zijn familie. De film laat zien hoe het leven eruitziet van iemand die een ernstig psychiatrische aandoening heeft en wat de impact ervan is op de persoon zelf, familie, zorgmedewerkers en de samenleving. Een verhaal over tragiek en hoop in een levensloop die verloren lijkt.

Salim heeft schizofrenie en verblijft al een aantal jaren in een GGZ-instelling. Soms raakt hij letterlijk of figuurlijk de weg even kwijt. Hij dwaalt dan uren, dagen en soms wekenlang alleen rond. De eenzaamheid en doelloosheid van het bestaan maken de situatie schrijnend.

Het leven van Salim is een voorbeeld van een breder maatschappelijk vraagstuk: 300.000 mensen die langdurige en specialistische ggz-zorg nodig hebben staan aan de zijlijn van de maatschappij. Personeelstekorten, marktwerking, oplopende politiemeldingen en het stigma ‘verwarde mens’ dragen hieraan bij.

De documentaire zal in 2020 in première gaan om vervolgens aan groot publiek te worden getoond via diverse kanalen en samenwerkingspartners.

Nu alvast een tipje van de sluier? Bekijk de trailer op de website van De Weg Kwijt.

Back To Top