Skip to: Een Steekje Los? – Engelstalige uitbreidingsset

Socialrun website

Good news! De komende maanden gaat Stichting De Bagagedrager met behulp van de Socialrun subsidie aan de slag met een Engelstalige uitbreidingsset van Een Steekje Los?. Het team van De Bagagedrager gaat samenwerken met studenten van Saxion Hogeschool (uit binnen- en buitenland). Socialrun ondersteunt dit bijzondere project met subsidie.

De Bagagedrager heeft eerder al een spel ontwikkeld om laagdrempelig in gesprek te komen over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Zo ontstaat er spelenderwijs meer openheid, begrip en inclusie. De spellen zijn voor iedereen, mensen mét en zonder kwetsbaarheid. Alle spellen zijn ontwikkeld samen met de mensen om wie het gaat.

Een steekje los projecten Socialrun

Waarom een Engelstalige versie?

Er is al een hele tijd vraag naar een Engelstalige versie van Een Steekje Los? Toen De Bagagedrager in 2020 benaderd werd door Saxion Hogeschool om mee te werken aan een Europese uitwisseling van studenten uit diverse landen, hoefden ze niet lang na te denken. Het doel van deze uitwisseling is dat studenten van Saxion tools gaan inzetten om stigma’s bespreekbaar te maken onder jongeren. Eén van deze tools wordt de Engelstalige uitbreidingsset van Een Steekje Los?.
De komende maanden selecteert De Bagagedrager zo’n 110 kaarten die ze in het Engels vertalen. De kaarten krijgen uiteraard een eigen blikje. Internationale studenten gaan de nieuwe set testen.

Als de Engelstalige uitbreidingsset eenmaal ontwikkeld is, kun je deze kopen in de webshop van De Bagagedrager. Ontzettend leuk dat er straks ook een set is die je kunt spelen met alle mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, maar wel Engels kunnen!

Back To Top