Skip to: Het Bruisnest

Socialrun website

Deze aanvraag is een vervolg op een toegekende projectaanvraag in 2017

Meedoen en meetellen in de samenleving!

Wat we van het project hebben geleerd:

Dat (kwetsbare) mensen enorm veel leren van radioprogramma presenteren. Het bouwt enorm veel zelfvertrouwen op en groei in persoonlijke ontwikkeling.

Als Bruisnest krijgen wij nu meer de regie. Wij bepalen zelf de onderwerpen, werken ideeën uit. Van Gouda FM is er één ondersteuner en de rest doen we zelf. Er is meer eigen regie ontstaan.

Wij willen meer de regie nemen over de invulling van het programma. Er komen nog bredere onderwerpen aan de orde. Ook onderwerpen die landelijk spelen of zelfs in de politiek.

Wij willen meer de straat op voor straatinterviews om meer uit de burger te krijgen hoe zij tegen stigma in de samenleving aankijken. Wij willen leren en ontdekken hoe tegen stigma wordt aangekeken en dit omzetten in een programma.

Nu wij een bakfiets hebben aangeschaft, ook een deel vanuit de Socialrun geld, waardoor wij veel meer bekendheid krijgen in de omgeving en er meer vragen komen waar Het Bruisnest voor staat, voor wie etc. Er ontstaan nu meerdere gesprekken met inwoners van Gouda en Waddinxveen. Dit verlaagt het Stigma.

Door de werkwijze van Het Bruisnest hebben we erg hard gewerkt aan het zelf stigma te verlagen. Door deze werkwijze in te zetten, groeit de vrijwilliger en neemt meer deel aan de samenleving. Men gaat meer participeren.

Wij moeten en willen meer bekendheid geven en veel meer de link met onze website leggen. We gaan een aparte pagina aanmaken van Radio Totaal Normaal.

Back To Top