Skip to: Huiskamerconcerten GGZ

Socialrun website

Robin IJzerman brengt in 2020 samen met haar collega muzikant Youri Lentjes 20 huiskamerconcerten binnen forensische en reguliere zorginstellingen in Nederland. 20 prachtige akoestische optredens waarin de nadruk ligt op het delen van ervaringen.

 

Robin en Youri zijn beide werkzaam als zorg muzikanten en willen hun positieve ervaringen van muziek in de zorg verder delen. De concerten zijn een moment van ontspanning binnen de muren van de afdeling waarin alles gezegd en gevoeld mag worden, waar geen stigmatisering bestaat en iedereen zichzelf kan zijn.

Een positief effect op patiënten

Het is bekend dat mensen die opgenomen zijn in zorginstellingen vaak weinig te doen hebben. Verveling is een van de meest gehoorde klachten binnen klinieken. Met dit project willen wij contact maken, niet in de rol van zorgprofessional, maar als gelijkgestemden. We willen voorbij de wij-zij scheiding die in veel klinieken heerst en die contact en verbinding ernstig in de weg staat. Muziek is daarvoor een uitgelezen verbindingsfactor. Eerdere huiskamerconcerten afgelopen zomer bleken een positief effect te hebben op patiënten; zonder uitzondering hebben we enkel lovende reacties gehad van zowel patiënten als medewerkers. Ervaring en onderzoek leert dat livemuziek open- en kwetsbaarheid losmaakt en daardoor gesprekken op gang brengt die anders niet of moeizamer tot stand komen.

 

Interesse in een huiskamerconcert voor jouw zorginstelling? Neem dan contact op met Astare (Pepijn van der Weide)

 

Back To Top