Skip to: Inclusie, hoe bereik je dit met elkaar?

Socialrun website

Het is zover! Petra Palstra gaat haar eerste boek schrijven. Petra is inmiddels bekend deelneemster aan de Socialrun en tevens ambassadeur. Met behulp van subsidie van de Socialrun kan ze binnenkort haar boek publiceren.

Inclusie hoe bereik je dat Socialrun projecten

Er is veel gebeurd in haar leven. Ze worstelde met onzekerheid, angst, het overlijden van haar ouders en haar diagnose autisme. Deelname aan drie edities van de Socialrun heeft een diepe indruk op haar gemaakt. Mede door de community van de Socialrun werd haar missie steeds duidelijker. Daarbij heeft ze idee├źn ontwikkeld over hoe je zorgt voor een inclusievere wereld. Het boek is bedoeld om het bewustzijn van mensen te vergroten en om taboe te doorbreken. Het gaat over zoveel meer dan over een vrouw die de diagnose autisme kreeg en per ongeluk besmet raakte met het Socialrun virus.

Hoe bereiken we inclusie?

Petra schrijft vooral over eigen ervaringen, haar herstel en het omgaan met de diagnose autisme. Daarnaast gaat ze in gesprek met verschillende mensen over het thema inclusie en stigma. Hoe bereik je inclusie in de praktijk? Hoe komt het dat we mensen die stil zijn of weinig praten direct verlegen noemen? Is het niet behulpzamer om met elkaar te onderzoeken wat iemand nodig heeft om er wel bij te mogen horen? En wat heb je zelf nodig om in verbinding te zijn met jezelf en anderen? Dit en nog meer vragen houden haar bezig.

Wil je de voortgang volgen? Ga dan naar Petra‘s website.

Back To Top