Main content

Inclusietaxi

Inclusietaxi

Het doel van dit project is om maatschappelijke inclusie bespreekbaar te maken. Met een Mercedes omgetoverd tot een Inclusietaxi die beplakt wordt met 10 toepasselijke quotes zoals bijvoorbeeld “ondanks je kwetsbaarheden met eigen kracht je toekomst tegemoet gaan”.

Bij deze quotes staat een link die verwijst naar een website pagina op Socialrun.nl en herstelkompas.nl waar meer informatie te vinden is. Daarnaast gaat Ahmet Türkmen met een aantal mensen in de taxi in gesprek en legt dit vast in 10 korte filmpjes.

Iedereen heeft een verhaal

Dit project richt zich op mensen en hun overeenkomsten. Iedereen heeft een verhaal. Door deze met elkaar te delen, zullen we zien dat er meer begrip ontstaat, zeker ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De Inclusietaxi is er echter voor iedereen, maakt niet uit wie of wat je bent, wat je hebt meegemaakt of waar je vandaan komt.

Het doel is om openheid en begrip te creëren. Verhalen delen is noodzakelijk om elkaar beter te leren begrijpen en om mensen dichter bij elkaar te brengen. Mensen een kijkje laten nemen in elkaars wereld (opvattingen, normen, waarden etc.) Hierdoor wordt bewustwording en (h)erkenning gecreëerd. En hierdoor ontstaat maatschappelijke inclusie.

Projectnaam: Inclusietaxi

Website: http://www.inclusietaxi.nl