Skip to: Is dat raar? – singel en videoclip

Socialrun website

Met behulp van de Socialrun heeft Stichting De Bagagedrager het afgelopen jaar het spel ‘Is dat raar?; kunnen ontwikkelen. Het spel is gemaakt met én voor kinderen om op een leuke, speelse manier met elkaar te praten over wat je mee maakt in je leven en wat je daarbij denkt en voelt. Je leert elkaar beter begrijpen en ontdekt dat raar zo raar nog niet is. Deze projectaanvraag heeft betrekking op de productie van een muzieksingle videoclip voor ‘Is dat raar?’ . De videoclip versterkt de effectiviteit van het spel, draagt bij aan de naamsbekendheid en het belang van openheid, juist voor de jongere doelgroepen. 

Het idee om dit middels een videoclip te doen is ontstaan in de projectgroep: junior-spelleider Gwendolyn (12) en projectgroeplid Danny (27) wisten de projectgroep snel te overtuigen. De projectgroep realiseerde zich ook vrijwel meteen dat Gwendolyn en Danny de aangewezen personen zijn om deze video te maken.

Gwendolyn was al enthousiast over Een Steekje Los? En speelde het spel met de ‘makkelijke vragen. Ze had zich ook direct aangemeld voor de testgroepen omdat “ze het spel zo leuk vindt”. Naar eigen zeggen heeft ze ervaren dat kinderen door het spel beter gaan begrijpen. Als je elkaar begrijpt, kun je ook meteen beter met elkaar opschieten én beter samenwerken. Ook heeft ze door ‘Is dat raar? ontdekt dat iedereen wel eens iets raars vindt aan zichzelf en dat je daar dus niet onzeker van hoeft te worden. Dit is de boodschap die Gwendolyn zou willen overbrengen. Over de keuze van het medium zegt ze “dan is tenminste niet saai” en “met muziek want dan onthoud je het beter”. Gwendolyn is een spontaan meisje dat ondanks haar jeugdige leeftijd al enige podiumervaring heeft.

Danny (Artiestennaam: Flinke Jongen) had een zeer moeilijke jeugd. Toch is hij een echte optimist. Danny’s boodschap is dat een negatief verleden niet persé een rem hoeft te zijn voor het waarmaken van je dromen. Dit is de reden dat Danny zich nu inzet om voor kinderen en jongeren en een voorbeeld voor ze wil zijn, hij wil ze motiveren en inspireren om hun dromen waar te maken. Dit doet hij o.a. via Kids4Dreams en als Rap-popartiest. Danny weet als geen ander hoe je kinderen kunt motiveren en inspireren. Het liefst zou hij zelf naar elke schoolklas, scoutingroep en jeugdzorginstelling gaan met het spel onder zijn arm. Het gebruik van moderne media is efficiënt


Dit project is afgerond. bekijk hier het resultaat. 

Back To Top