Skip to: Maskers op, Maskers af

Socialrun website

Stichting Matta ontwikkelt een fysieke workshopreeks voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste jaren van het voortgezet onderwijs. Maskerspel en kinderfilosofie zijn de basis van deze workshops.

Ze zijn zelfstandig te geven/boeken, maar sluiten ook mooi aan bij onze nieuwe voorstelling voor deze doelgroep (werktitel Laat je zien!)

Iedereen is druk bezig met zichzelf en anderen. Juist jongeren. Wie ben ik? Ben ik anders? Wil ik anders zijn? Hoe ga ik daarmee om? Wat is mijn zelfbeeld en welk zelfbeeld hebben anderen van mij? Zelfstigma begint al op jonge leeftijd.

We willen de voming van je zelfbeeld bespreekbaar en invoelbaar maken door middel van een fysieke workshopreeks, waarbij we gebruik maken van maskerspel.
Door kinderfilosofie er onderdeel van te laten maken, combineer je hart en handelen; denken en doen. Deze workshops hebben een creatieve insteek en geen therapeutische. Maar door met je lijf en hoofd in een veilige setting, met humor en plezier, aan de slag te gaan met serieuze onderwerpen, wordt het niet gewichtig, maar leuk en ‘gewoon’ om mee bezig te zijn. Wat een olievlek-effect bij kinderen/jongeren teweegbrengt.

Met deze workshops willen we een bijdrage leveren aan bewustwording en het verminderen van zelfstigma onder tieners.

Back To Top