Skip to: Peer Support Groep

Socialrun website

Met behulp van de Socialrun subsidie van vorig jaar heeft Karlijn een  peer support groep opgezet. De resultaten daarvan waren zo positief dat ze ook dit jaar weer een groep studenten wil begeleiden. De subsidie hiervoor is gehonoreerd, dus Karlijn kan weer aan de slag!

Toen Karlijn een aantal jaar geleden startte met de opleiding verpleegkunde merkte ze, ondanks dat ze in herstel was, dat studeren met een psychische kwetsbaarheid toch wel een hele uitdaging was. Ze voelde zich daar erg alleen in en wist niet bij ze terecht kon. Eenmaal aangesloten bij een peer support groep van een andere opleiding merkte ze direct effect. Ze voelde zich niet meer zo alleen, leerde om hulp vragen én merkte hoe fijn het was om open te kunnen zijn. Dat wilde ze delen.

De kracht van kwetsbaarheid

Sindsdien heeft Karlijn het als haar persoonlijke missie opgevat om meer openheid te creëren rondom psychische kwetsbaarheid, te beginnen bij haar eigen opleiding. Ze streeft naar meer steun voor studenten die worstelen met een psychische kwetsbaarheid. Dit organiseert ze in de vorm van een peer support groep. De groep komt gedurende 8 bijeenkomsten bij elkaar en bespreekt onderwerpen als herstel,

Peer Support Groep Projecten Socialrun

triggers, (zelf)stigma en ervaringskennis. Samen met co-facilitator Jerry Allon probeert ze deelnemers te laten voelen dat kwetsbaarheid juist ook een kracht kan zijn. Een (psychische) kwetsbaarheid maakt je niet minder. Sterker nog, de studenten die hun studie combineren met een kwetsbaarheid leveren een topprestatie! Karlijn is er daarnaast van overtuigd dat leren omgaan met eigen ervaringen uiteindelijk zorgt voor betere verpleegkundigen.

Benieuwd naar het project? De ervaringen van afgelopen jaar zijn in een podcast en filmpje terug te luisteren en te kijken.

Back To Top