Skip to: Samen de documentaire

Socialrun website

Waar gaat de documentaire over?


Veel jongeren hebben het gevoel alsof ze niet in de hedendaagse maatschappij passen. Zo ook mijn beste vriend Sam. Sam was de meest lieve, behulpzame grappige jongen die ik ooit heb gekend. Hij vond connecties maken met mensen het allerbelangrijkst. Hij was een betrokken persoon, een betrouwbare vriend en een liefdevolle zoon. Maar het leven van Sam was niet alleen maar goeds…

Depressief en suïcidaal


Sam raakte depressief en suïcidaal. Hij ging van instelling naar instelling. Op 20-jarige leeftijd maakte hij een einde aan zijn leven. In de documentaire Samen zullen we op ontdekking gaan. Wat deed deze actie met zijn vrienden en familie? En hoe kunnen jongeren in een vergelijkbare situatie als Sam beter geholpen worden?In de documentaire ‘Samen’ ligt de focus op de vriendengroep van Sam, bestaande uit jongvolwassenen. Door hun ogen worden de gebeurtenissen verteld en worden er mooie momenten opgehaald. Ook wordt de problematiek van Sam gedeeld. En dit zijn problemen waar veel jongeren in Nederland last van hebben.


Waarom deze documentaire?

Steeds meer jongeren hebben moeite om te voldoen aan de hoge eisen die de maatschappij aan hen stelt. Prestatiedruk, altijd iets moeten en continue afleidingen zorgen ervoor dat zij het gevoel hebben alsof ze niet in de maatschappij passen.
Een groot gevolg hiervan is dat het aantal depressies en suïcides zijn toegenomen. Suïcide is zelfs doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. In deze documentaire nemen we de onderwerpen depressie en suïcide onder de loep.
Je ziet de aanleiding maar ook de nasleep van zelfdoding op de jonge vriendengroep.


Samen de Documentaire
Tyson Malaihollo en Rosanne Gjaltema
Back To Top